Bravo, Natalia Morari! Rușine, Igor Boțan!

image

După o pauză îndelungată, aseară am privit emisiunea “Politica” de la TV 7.

Boțan acuza specialistele curajoase din Ministerul Justiției, ce-au protestat ieri contra abuzurilor valeților lui Filat, care atunci cînd au permisiune de la Vlăduț înregistrează PLR-ul în 10 zile, iar cînd n-au permis de la Vlăduț nu acceptă înregistrarea PLDRM-ului, nici a PCRRM-ului, nici a Partidului Nostru.

Boțan invoca etica corporativă, estetica ministerială, poetica indestructibilă a Puterii etc., în duet cu o doamnă, de la care așa și n-am înțeles ce dorea.

Usatîi l-a amenințat pe ÎNCĂ ministrul Efrim, care n-a mai venit la emisiune, cu un marș nemaiîntîmplat în fața Ministerului Justiției. Datorită experienței din 7 aprilie 2009 a invitat-o pe Natalia Morari să-i fie portavoce în acțiune.

Usatîi își apăra partidul și Adevărul(Puterea e-n Adevăr, nu?), Avocatul Midrigan încerca să-i sugereze președintelui de partid neagreat de Filat și, în consecință, neînregistrat oficial, să participe în alegerile din toamnă cu denumirea veche a partidului și cu Nicolae Andronic în frunte.

Nonnonsens, nu?

Și cînd părea că toate fost-au aranjate de Stalin Jr al guberniei hop și răsare Natalia Morari cu o atitudine total neprietenească față de jocurile diabolice ale PLDM-iștilor cu studii juridice obținute la Iași și Chișinău.

Aceasta a invocat și cazul PNL-ului, care a fost tîrît 1 an prin instanțele de judecată de către Filat, fiindu-i înregistrat noul statut doar în urma adoptării unei hotărîri a Curții Constituționale.

Aceasta a invocat și cazul PLR-ului, care a fost înregistrat în termen record de 10 zile, în seara de 31 decembrie 2013, fiindcă Filat avea interes ca partidul-satelit al său să participe de urgență la guvernare, slăbind evident prezența PD-ului în noua configurație politică din Republica Moldova.

Natalia Morari a punctat rar, dar grav, în momente neașteptate nici de Boțan, care, în fond, a rămas singur pe cîmpul de luptă, purtînd drapelul verde al lui Filat ca o zdreanță mîncată de molii din 2009 pînă în prezent.

E pentru prima oară cînd o laud în public pe Morari.

Pe doamna Morari, așa precum îi spune slugarnicul comentator politic, pe post de stegar în emisiune.

N-o iubesc.

Alții sunt cei de nu-și dau ghes să-i sărute inima și invincibilitatea.

Pe care aseară au reușit să i-o vadă mai mulți spectatori curioși.

Traian Vasilcău

You may also like

Comments are closed.

By