Armata ucraineană a reluat BOMBARDAREA oraşului Slaviansk. Există VICTIME în rândul populaţiei

29160226.020162.6879

Forțele armatei ucrainene au reluat astăzi bombardarea orașului Slaviansk, făcând victime în rândul populației civile, a declarat pentru Ria Novosti o sursă din cadrul administrației locale.

„Mai multe obuze au căzut pe teritoriul pieței duminică după-amiază; sunt morți și răniți”, a specificat aceeaşi sursă, fără să precizeze numărul victimelor. Portalul unian.net informează că ar fi vorba despre 8 morţi.

Obuze au căzut și în cartierele Sobacevka, Artem, la fel și în zona gării feroviare, precum și în aleea Novoslavski, afectând mai multe imobile de locuit.

1404052505-8254

slaviansk

foto:unian.net / Reuters

Milițiile proruse au răspuns prin foc în direcția muntelui Karaciun, unde sunt concentrate forțe ale armatei ucrainene și ale Gărzii Naționale, subordonate autorităților de la Kiev.

În același timp, rebelii au ocupat sâmbătă uzina chimică din Donețk, unde intenționează să lanseze producția de grenade de mână cu fragmentare, a anunțat duminică, la Kiev, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrei Lâsenko, citat de Agerpres.

Această întreprindere este specializată în fabricarea de îngrășăminte chimice și aici există toate materialele necesare pentru producerea acestui tip de muniție, a indicat el.

La rândul lor, rebelii au confirmat pentru agenția Ria Novosti preluarea sub controlul lor a acestei uzine chimice. „Este vorba de o întreprindere strategică. Odată aici se fabricau grenade și nu este dificil de reluat producția acestora. De aceea am și preluat obiectivul respectiv”, a indicat interlocutorul agenției ruse de presă.

Mai mult, separatiștii susțin că au ocupat și unitatea de apărare aeriană A-1402 din Donețk, care dispune de sisteme de rachete antiaeriene autopropulsate „Buk”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare a mai anunțat ocuparea, sâmbătă, de către rebeli a trei clădiri oficiale la Donețk și Lugansk, dintre care două aparținând Ministerului ucrainean de Interne, relatează duminică agenția de presă Unian.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat vineri prelungirea cu 72 de ore a armistițiului între trupele ucrainene și insurgenți în estul țării. Așa-numitele forțe de autoapărare ale autoproclamatelor „republici populare” Lugansk și Donețk au promis să respecte încetarea focului până luni, 30 iunie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By