Al treilea figurant în „dosarul FISC”, anunţat în căutare internaţională, VA COMPĂREA în faţa instanţei

judecata

Cel de-al treilea învinuit în „dosarul FISC”, care fusese anunţat de procurori în căutare internaţională după ce la sfîrşitul lunii martie a evadat din arest la domiciliu, a fost deferit justiţiei. Procuratura Anticorupţie anunţă că a încheiat urmărirea penală şi a expediat dosarul Judecătoriei Centru, unde pe rol se află cauza penală de învinuire a complicilor acestuia: şeful Direcţiei Antifraudă de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor Produselor Agroalimentare „MoldRosProdExpo”.

Celor trei inculpaţi le este incriminată comiterea infracţiunilor de corupere pasivă şi traficului de influenţă în interesul unui grup criminal organizat.

Amintim că, învinuiţii au fost reţinuţi la începutul lunii februarie curent, după ce au fost prinşi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie cu 135 335 de mii de dolari şi 100 de mii de lei mită pe care o estorcau şi primeau de la mai mulţi agenţi economici pentru anumite facilităţi fiscale generate de competenţa IFPS.

În cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că, la comiterea faptelor infracţionale, învinuiţii utilizau automobile de lux (model Mercedes-Benz, Land Rover Discovery), care a fost recunoscute drept corpuri delicte, iar la examinarea cauzei în instanţa de judecată, procurorii vor solicita confiscarea respectivelor autoturisme în folosul statului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By