Al cui referendum e mai frumos? Filat polemizează cu Dodon

filat

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a declarat că nu este mirat „de reacţiile isterice” ale celor care l-au atacat pe el şi au încercat să denatureze sensul iniţiativei sale privind posibila organizare a unui referendum, concomitent cu următoarele alegeri parlamentare în vederea introducerii în Constituţie a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Solicitat de Moldpres să comenteze această situaţie, el a declarat că cei care-l atacă „umblă cu minciunile” şi a ţinut să le transmită un mesaj.

„Viitorul european al Moldovei este susţinut de majoritatea cetăţenilor. Dovada acestui fapt este actuala coaliţie de guvernare, suportul popular majoritar pe care-l au partidele pro-europene. Reieşind din acest fapt, un referendum naţional privind consfinţirea vectorului european ar fi o acţiune de unitate naţională şi dezarmare a partidei minciunilor. Îi am în vedere pe comunişti şi sateliţii lor. Ei ştiu că un astfel de exerciţiu ar reuşi – de aici şi reacţiile stranii pe care le vedeţi”, a menţionat liderul PLDM.

Referindu-se la declaraţiile unor lideri de partide pe marginea acestui referendum, Vlad Filat a menţionat că „marginalii pitici se vor tot timpul în centrul atenţiei”.

Despre referendum, liderul PLDM a mai spus că „un astfel de exerciţiu nu poate fi doar o iniţiativă politică”. „Ideea are sorţi de izbîndă doar ca urmare a unui consens naţional al tuturor forţelor pro-europene. Vom discuta cu colegii din coaliţie şi nu doar. Acest consens este crucial. În acelaşi timp, această acţiune este şi un test pentru partidele care se declară pro-europene. În context, aş transmite şi un mesaj celor care se tem: să depăşească această stare prin luptă şi acţiune, să iasă din oficii, din fata calculatoarelor, din studiouri şi să meargă printre oameni, să facă pledoarie pentru Moldova europeană. Viitorul european al Moldovei necesită luptă, acţiune, muncă şi nu doar analize”, a mai spus Vlad Filat.

Menţionăm că ideea lui Filat de a organiza un referendum naţional a fost apreciată pozitiv de către socialistul Igor Dodon: „”Al vostru” devine de-al nostru. Bravo Filat pentru ideea de a organiza un referendum pe vectorul extern până la sfârşitul anului. Faci totul aşa cum trebuie. Acum aşteptăm şi paşi concreţi din partea PLDM în acest sens. Sper că partidul încă te mai ascultă”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

sursa: moldpres.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By