Acesta este CEL MAI PERICULOS OM al momentului. Americanii pun o recompensă URIAŞĂ pe capul lui

SILL

Este liderul celei mai periculoase armate a momentului. Americanii, care l-au prins o dată, dar i-au dat drumul, au pus o recomensă de 10 milioane de dolari pe capul lui. Luptătorii săi îl consideră al doilea Osama, moştenitorul de drept al „imperiului sângeros” condus odată de Bin Laden. Spre deosebire de Osama, nu îşi arată chipul în public, acoperindu-şi faţa chiar şi înaintea oamenilor lui. Din acest motiv şi pentru că există doar două fotografii cu el, i se spune „şeicul invizibil”. Acesta este, pe scurt, Abu Bakr al-Baghdadi sau Abu Du’a, un doctor în Educaţie ajuns, după unii, cel mai temut terorist din lume. Săptămâna aceasta, când a cucerit al doilea cel mai mare oraş din Irak, a demonstrat că nimic nu îi stă în cale când vine vorba despre planul lui de a crea un califat care să înceapă din Siria şi să se oprească în inima Irakului, notează gandul.info.

Se crede că are 43 de ani şi că numele lui adevărat este Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai. S-a născut în Samara, în nordul Irakului. Are un doctorat în Educaţie, obţinut la Universitatea Islamică din Bagdad, la sfârşitul anilor ’90. Se crede că, în 2003, la momentul invaziei americane în Afganistan, era cleric într-o moschee din Bagdad. În prima fază a invaziei, a început să conducă diverse grupări rebele.

A fost capturat în 2005 şi ţinut în Camp Bucca, închisoare americană. Pentru că nu se ştia mare lucru despre el, a fost considerat un prizonier minor, aşa că, în 2009, a fost eliberat. Se crede că această perioadă în detenţie ar fi fost sursa radicalizării lui. Cert este că, în anul de după eliberarea lui, a devenit liderul a ceea ce acum numim SIIL (pe atunci, era ramura al-Qaida din Irak, iar liderul grupării a fost ucis). La scurt timp după, deşi informaţiile sunt neclare, a mers în Siria, unde a dezvoltat gruparea, mai ales de la începutul războiului civil de aici. A cucerit teritorii, a strâns sume uriaşe de bani, mai ales din răpiri, după care s-a întors sau şi-a trimis luptătorii în Irak.

În prezent, SIIL poate fi considerat o grupare pe cont propriu, mult mai periculoasă şi sângeroasă decât ramura „convenţională” a al-Qaida.  Şi-a făcut un obicei din a publica pe Internet înregistrări cu hoţi cărora li se taie mâinile, fumători biciuţi în public etc. La fel cum, când cucereşte noi oraşe, filmează execuții (fie ele prin decapitare sau împuşcare).

SILL executii

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By