-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

3 DOSARE PENALE intentate pe numele lui Renato USATÎI ! Inamicul NR.1 al guvernării? (DOC, VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pe numele lui Renato Usatîi au fost pornite 3 dosare penale. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Partidului Nostru pe reţeaua de socializare Facebook. Acesta a postat şi copii ale documentelor care confirmă acest lucru.

Спасибо патриотически настроенным Офицерам!!!!
Вот материалы по моим 2 уголовным делам…завтра добавлю третье…
1) Угроза Дурбалэ с JurnalTV
2) Контрабанда валюты( дебилы)
Ждем обыски…Интересно,что подбросят?! Беспредел в Минюсте, в Мвд…Филя, я тебя посажу вместе с твоими уродами.

7 1 2 3 4 5 6

7

Primul dosar este legat de “ameninţările” la adresa prezentatorului Jurnal TV, Anatol Durbală, potrivit căruia, Usatîi l-ar fi telefonat după una dintre ediţiile emisiunii Ora de Ras şi după discuţii îndelungate despre deontologie şi modul în care a fost tratat subiectul de către Jurnal TV, Usatîi i-ar fi spus lui Durbală “Так же нельзя!”. Aceste cuvinte au fost interpretate de către prezentator ca fiind ameninţare, iar pentru organele de forţă a fost de ajuns pentru a porni un dosar penal.

În cel de-al doilea dosar, lui Usatîi i se incriminează contrabanda de valută. Potrivit autorităţilor, politicianul ar fi cheltuit mai mulţi bani decât ar fi declarat la intrarea în ţară şi asta chiar dacă sumele până la 10 mii de euro nu trebuiesc declarate, iar în perioada ultimilor ani, Usatîi a intrat de nenumărate ori în Republica Moldova aducând în ţară sume care nu depăşeau cifra de 10 mii de euro.

Al treilea dosar a fost intentat după ce Usatîi a făcut dezvăluiri despre activităţile ilegale şi încălcările Comisarului de Bălţi. În loc să ia atitudine faţă de poliţist, organele de forţă au decis să-i pornească un dosar penal politicianului din motiv că acesta l-ar fi filat ilegal pe comisar.

 

Anterior Usatîi a menţionat în cadrul mai multor emisiuni despre faptul că premierul Vlad Filat i-ar pregăti o serie de provocări şi dosare penale din cauza dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut despre prim-ministrul demis pentru corupţie. Primul semnal care a demonstrat că există această reavoinţă din partea liderului PLDM a fost refuzul ministerului Justiţiei de a înregistra modificările la statutul Partidului Nostru, formaţiune condusă de Renato Usatîi, politician, care deşi a apărut relativ recent pe arena politică a Republicii Moldova, este deja cotat cu 16 % încredere din partea electoratului, potrivit unui sondaj făcut public recent.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img