12 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Zi plină de EMOŢII la Guvern!!!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premierul Iurie Leancă a adresat un mesaj de felicitare dedicat sărbătorii „Ultimul sunet” din instituțiile de învățământ preuniversitar.

“Stimați pedagogi, dragi elevi și absolvenți!

Finalul de an școlar este, dintotdeauna, o nouă etapă pentru toate generațiile. Este perioada în care sentimente de împlinire și de mândrie pentru cele realizate îi copleșește atât pe profesori, cât și pe elevi și părinții lor. În special, se bucură cei care au muncit mult pe parcursul anului de studii și acum culeg roade frumoase.

În această zi, înainte de toate, vreau să mă adresez tuturor pedagogilor din Republica Moldova. Aveți una dintre cele mai importante misiuni în societate. De aptitudinile dumneavoastră de a transmite cunoștințe și deprinderi de viață depinde, într-o măsură definitorie, calea pe care vor merge tinerii noștri, activitatea lor și, implicit, bunăstarea întregului popor. Astăzi, când în școlile din Moldova răsună ultimul clopoțel, vă mulțumesc din suflet, în numele Guvernului și al meu personal, pentru dăruirea de care dați dovadă zi de zi în această profesie unică de a forma oameni. Vă urez multă sănătate, ani lungi, bunăstare și realizări frumoase!

Elevilor, care încheie încă un an de studiu, le doresc odihnă frumoasă și fructuoasă. Știu: școala înseamnă muncă asiduă, bucurii și dezamăgiri, momente frumoase și mai triste – dar toate acestea constituie viața voastră. Acum vă așteaptă vacanța cea mare. Fie ca ea să fie plină de descoperiri și de experiențe inedite, iar la toamnă să reveniți în sălile de clasă refăcuți, cu aceeași dorință de cunoaștere.

Un gând special aș vrea să le transmit astăzi și absolvenților anului 2014. Pentru voi, ultimul clopoțel vestește un nou început. Profesorii și părinții voștri v-au transmis tot ce au mai bun, v-au inspirat încredere în forțele proprii, v-au învățat să deosebiți binele de rău pentru ca să treceți cu succes prin labirinturile vieţii. De aici încolo, este important să aveţi curaj, perseverenţă şi tenacitate, și să nu cedați în fața greutăților. Doar astfel reuşita va deveni, pentru voi, și obiectiv, și finalitate.

Voi sunteți viitorul Republicii Moldova – dar să știți că felul în care va arăta Moldova de mâine depinde și de voi. Ne dorim cu toții o țară prosperă și modernă, o țară în care oameni să se simtă în securitate și să se bucure de standarde înalte de viață. Vom putea construi o asemenea țară numai împreună, implicându-ne activ în viața cetății, studiind și muncind, contribuind la modernizarea Republicii Moldova! Sunt încrezător că acesta e și proiectul de viitor al vostru, absolvenții anului 2014.

Vă doresc mult succes tuturor!”

foto:publika.md

moldova24.info, cu referire la gov.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img