Voronin povestește despre discuţiile sale de TAINĂ cu Filat, sub tabloul lui Lenin

Voronin-si-Filat

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a povestit aseară, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7 cum partidul său a decis să voteze demisia Guvernului Filat acum un an.

„Filat a venit la mine în birou, a luat loc chiar sub portretul lui Lenin, şi a spus: „D-ul preşedinte, da de ce numai eu, dar de ce nu tot Guvernul?” Zic, o, super. Şi am zis că aceasta şi vom vota. Aşa că am votat că, nu doar el este corupt, dar tot Guvernul”, a spus Voronin, potrivit tv7.md. În context, el a mai spus că liderul PLDM nici nu are dreptul să mai fie prim-ministru, pentru că a decis Curtea Constituţională, a cărei decizii sunt irevocabile.

Vladimir Voronin a criticat şi învinuit şi alţi reprezentanţi şi partide. „Cine să ne ducă în Europa? Ghimpu a arendat un stadion în Italia. Sărmanul Ghimpu. Un stadion întreg, pentru a organiza un concert cu interpreţii moldoveni, pentru moldovenii care lucrează în Italia. Cel mai sărac Ghimpu”, a spus acesta cu referire la liderul PL Mihai Ghimpu, potrivit TV7.

Cu referire la Partidul Democrat, Voronin susţine că are dovezi precum că PD îşi cumpără membri de partid din localităţile ţării. „Uitaţi-vă acum la acţiunile aşa numitului Partid Democrat. Sâmbătă Lupu şi Diacov au fost la Drochia şi dintr-o dată au primit în partid 2200 de persoane. Am văzut de toate, dar aşa ceva nu am văzut, într-o zi atâtea persoane. Este o minciună şi o batjocorire a poporului.
În toate raioanele sunt structuri Moldtelecom, care au diferite subsoluri, acolo sunt aduse produse alimentare. Ministrul Tehnologiei Informaţiei este din partea PD. Ei au listele tuturor locuitorilor acelor localităţi, unde se deplasează. Intră la oameni în casă, le fac cartele din plastic şi îi pun să semneze că sunt membri ai Partidului Democrat. Drept răsplată, l-i se oferă pachete cu produse alimentare şi bani. Tot aşa fac cei în tricouri roz şi alţii. Eu nu am luat aceste informaţii din pod”, susţine Voronin.

În aprilie 2013 Curtea Constituţională a recunoscut constituţional Decretul Preşedintelui privind demisia Guvernului, dar neconstituţional decretul lui Nicolae Timofti privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru, explicând că: prim-ministrul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie se află în imposibilitate de aşi exercita atribuţiile. Ulterior, Vlad Filat s-a adresat la CEDO în privinţa acestei decizii.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By