Vlad Filat numit PURTĂTOR DE CUVÂNT la președinție? Le-a răspuns comuniștilor în locul lui Timofti

filat

Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, critică dur ultimatumul înaintat ieri de Partidul Comuniștilor președintelui republicii, Nicolae Timofti, prin care îi cere organizarea, în termen de două săptămâni, a unui referendum privind semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

„Dacă mai avea cineva o îndoială asupra relelor intenții ale comuniștilor pentru Republica Moldova, iată că ultima inițiativă a acestora demonstrează că își doresc destabilizarea situației din țară cu orice preț și acționează conform principiului: cu cât mai rău, cu atât mai bine”, notează Filat pe pagina sa de Facebook.

Liberal-democratul crede că dorința PCRM de a organiza acțiuni de destabilizare demonstrează că atât comuniștii, cât și „sateliții” acestora au pierdut ultima picătură de bun-simț și rațiune.

„Ei doresc „să dea foc la propria casă” anume acum, când cetățenii Republicii Moldova călătoresc liber în Europa, când țara urmează să devină asociată cu Europa, când în țară vin investiții fără precedent. Ei vor să destabilizeze situația și să învrăjbească societatea dintr-un motiv simplu – nu au fost și nu sunt capabili să dezvolte țara. Este cinic ca atunci când nu poți construi să distrugi, este cinic ca în loc să contribui la bunăstarea și libertatea cetățenilor să le dorești sărăcia și frica”, susține Filat.

Liderul PLDM îl avertizează pe Voronin și toți „sateliții” săi că vor purta responsabilitate personală în fața legii, dar și a propriilor cetățeni pentru încercarea de a învrăjbi societatea și de a afecta dezvoltarea țării.

„Nu veți reuși să întoarceți țara înapoi – în întuneric, izolare și sărăcie! Moldova merge Înainte, spre Europa – unde este pace și bunăstare”, a conchis Filat.

Menționăm că, într-o scrisoare deschisă adresată ieri de fracțiunea parlamentară PCRM președintelui Nicolae Timofti, deputații comuniști îi cer ultimativ să demită Guvernul, pentru a provoca alegeri anticipate și să organizeze, în termen de două săptămâni, un referendum în cadrul căruia să se decidă dacă va semna R. Moldova Acordul de Asociere cu UE sau nu.

Comuniștii amenință că, în cazul în care cerințele înaintate de ei vor fi ignorate, „poporul moldav va face uz de dreptul său constituțional de a restabili suveranitatea și a prelua puterea”.

sursa/foto: ziarulnational.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By