12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Vicedirectorul unui furnizor de servicii Internet va compărea pe banca acuzaţilor pentru fraude informatice

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet este acuzat de comiterea infracţiunii de fraudă informatică, pentru care legislaţia prevede pînă la 6 ani de închisoare. Urmărirea penală a fost finalizată, cauza penală fiind expediată instanţei de judecată.

Procurorii au pornit dosarul în baza sesizării parvenite de la reprezentanţii sectorului bancar privat, care reclamau furturi de mijloace băneşti de pe conturile bancare din alte state.

Procurorii au iniţiat investigaţii, iar la finele anului trecut i-au reţinut pe trei angajaţi, printre care şi vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet, chiar în momentul în care transportau în raza mun.Chişinău bunuri procurate ilegal.

Din datele procurorilor reiese că, bunurile au fost procurate fraudulos on-line de pe un website de comercializare a mijloacelor tehnice, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine (majoritatea eliberate de către băncile comerciale din Statele Unite ale Americii), fără ştirea şi acordul titularilor acestor carduri.

Printre bunurile procurate de infractori sunt telefoane mobile, sisteme informatice etc., estimate la peste 300 mii lei. La sediul companiei respective, precum şi la domiciliile persoanelor învinuite şi ale rudelor acestora, au fost depistate şi ridicate obiectele procurate fraudulos, iar procurorii susţin că, la examinarea cauzei în instanţa de judecată, vor solicita confiscarea acestor bunuri în vederea despăgubirii persoanelor vătămate.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală şi în privinţa complicilor vicedirectorului companiei.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img