Un profesor universitar, de 76 de ani, I-A FĂCUT AVANSURI unei studente

hartuire

Un profesor universitar din capitală este învinuit de procurori de hărţuire sexuală a unei studente. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, după ce studenta a depus o plîngere în care reclama comportamentul nepotrivit al profesorului în vîrstă de 76 de ani.

Incidentul a avut loc pe 23 ianuarie 2014. Profesorul a organizat pretestarea studenţilor unei grupe cu frecvenţă redusă. Atunci cînd studenta a rămas singură în auditoriu cu profesorul, acesta i-a dat de înţeles că ar dori să întreţină cu ea raport sexual pentru a o evalua pozitiv la disciplina pe care o preda. Discuţia dintre cei doi a fost însă înregistrată la telefonul tinerei, care auzise despre experienţele neplăcute ale altor colege cu respectivul profesor. Ulterior, înregistrarea a fost prezentată Comisiei de etică a universităţii, care, în urma acestui caz, a decis eliberarea profesorului din funcţie.

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale anunţă despre terminarea urmăririi penale pe acest caz şi expedierea dosarului pentru examinare în Judecătoria sect.Buiucani.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, învinuitul riscă o amendă de cel mult 10 mii lei sau pînă la 240 ore muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de pînă la 3 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By