Un fost şef al FISC-ului din Taraclia riscă închisoare

catuse1

Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a fostului şef al Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Taraclia, în acţiunile căruia procurorii au reţinut comiterea depăşirii atribuţiilor de serviciu, soldată cu urmări grave.

În cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că, la finele anului 2008, învinuitul, care în acea perioadă deţinea funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal de Stat Taraclia, a dispus, în mod ilegal, anularea, pentru o zi, a dispoziţiei privind suspendarea operaţiunilor la conturile bancare ale unei firme. Suspendarea fusese anterior aplicată în legătură cu existenţa restanţelor la achitarea de către respectivul agent economic a impozitelor în mărime de 4,5 milioane lei. Astfel, în acea zi, la conturile întreprinderii au fost virate de către alţi agenţi economici peste 9 milioane lei, din care, în bugetul de stat nu au fost transferaţi banii restanţi, în sumă de 4,5 mln. lei, ci au fost folosiţi de întreprindere în alte scopuri. Prin aceste acţiuni, potrivit procurorilor, interesele publice au fost prejudiciate în proporţii deosebit de mari.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, învinuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de pînă la 5 ani.

moldova24.info, Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By