Un finlandez declarat INDEZIRABIL pe teritoriul Republicii Moldova. Cu ce a GREŞIT BaeckmanErkki Johan

Inspectoratul General al Poliţiei al MAI

În rezultatul acţiunilor întreprinse de către Inspectoratul General al Poliţiei al MAI a fost stabilit faptul că, cetăţeanul Finlandei BaeckmanErkki Johan, a întreprins un şir de măsuri cu caracter subversiv la adresa securităţii de stat a Republicii Moldova. În cadrul vizitelor repetate ale acestuia pe teritoriul Republicii Moldova, a promovat curente cu caracter anti-constituţional, orientate la destabilizarea echilibrului social şi dezbinarea societăţii.

Persoana vizată s-a manifestat prin acţiuni cu caracter social-politic, fiind publicist cunoscut. Prin expunerile publice ale acestuia, cu caracter radical, au fost aduse prejudicii grave la adresa stabilităţii sociale.

Pentru acţiunile similare anterioare în alte state, de către serviciile speciale ale Republicii Estonia, la data de 24 aprilie 2009 a fost declarat indezirabil, fiind considerat „periculos pentru securitatea de stat”.

Datorită expunerilor sale, în anul 2012, la fel, a fost declarat indezirabil pentru catedrele instituţiilor de învăţămînt superior din Finlanda.

La data de 29 mai curent, în oraşul Comrat, BaeckmanErkki Johan a participat la seminarul„Euro-integrarea Republicii Moldova: impactul social, economic şi cultural în reunile Republicii Moldova”. În cadrul expunerilor acestuia, au fost aduse prejudicii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv prin chemări la dezbinare socială pe criterii etnice şi politice.

În scopul contracarării şi neadmiterii ulterioare a acţiunilor similare, în conformitate cu prevederile art. 55 al Legii nr. 200 din 16.07.2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, a fost adoptată decizia privind declararea cetăţeanului finlandez BaeckmanErkki Johan, persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By