ULTIMĂ ORĂ // Urme de CLOROFORM, descoperite la locul tragediei de la Odessa

Local residents lay flowers at broken windows of a burnt trade union building before an Orthodox ceremony to mourn the deaths of pro-Russian supporters killed last week in Odessa

În clădirea Casei Sindicatelor din Odessa, unde în timpul incendiului din 2 mai au murit zeci de persoane, s-a descoperit cloroform, a anunţat ministrul adjunct de Interne al Ucrainei, Vitali Sakal.

Cloroformul este folosit în timpul operaţiilor chirurgicale. Dacă omul inhalează cantităţi mari de cloroform aşa ceva poate provoca un stop respirator, ceea ce s-a produs în timpul incendiului. Potrivit lui Sakal, s-a constatat că 32 de persoane au murit nu din cauza temperaturilor ridicate, ci din cauza unei substanţe necunoscute. Totodată, acesta a menţionat că substanţa respectivă a fost adusă în clădire cu cîteva zile înainte de ziua tragediei. Acum au loc cercetări privind cantitatea de cloroform, dar şi cine a introdus-o în clădirea Sindicatelor.

Potrivit datelor oficiale, în timpul confruntărilor dintre separatişti şi forţele ucrainene, în clădirea Casei sindicatelor au murit 48 de persoane. Unii politicieni ucraineni afirmă că au fost mai mult de 100 de victime.

IMAGINI ŞOCANTE, POSTATE PE INTERNET DUPĂ INCENDIU:

ODESA2

ODESA1

odesa3

odesa44

odesa9

odesa88

Цветы в память о погибших в результате пожара в Доме профсоюзов в Одессе

odesa555

odesa777

odesa444

odesa888

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By