UPDATE // Trenul de pe cursa Moscova-Chişinău LOVIT ÎN PLIN DE UN MARFAR. Şase MORŢI (FOTO)

tren

UPDATE 19.35: Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, printre persoanele decedate sunt patru cetăţeni ai Republicii Moldova. De asemenea, din cele 15 persoane spitalizate, în stare gravă, 13 sînt moldoveni, identitatea cărora urmează a fi stabilită. În total, în urma accidentului feroviar produs astăzi în regiunea Moscova, şase persoane au decedat, iar 24 au fost rănite şi internate în spital.

UPDATE: O fetiţă a fost salvată de la moarte de propria bunică. În timpul impactului, aceasta şi-a acoperit nepoţica cu trupul său care, ulterior, a fost transportată cu elicopterul la spital. Fetiţa a scăpat nevătămată şi a fost lăsată sub supravegherea locuitorilor din apropierea accidentului până la venirea mamei.

UPDATE: Angajații Serviciului Situații Excepționale din Republica Moldova vor conlucra cu reprezentanții Ministerului pentru Situații Excepționale din Federația Rusă pentru a stabili identitatea persoanelor care au avut de suferit, inclusiv cîte persoane din cele accidentate sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

UPDATE: Viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari a declarat pentru Publika TV că „impactul s-a produs în curbă. Au fost afectate vagoanele 8,9 şi 10. Vagonul 9 este cel mai deteriorat”.

Potrivit lui Vladimir Cebotari, accidentul s-ar fi produs din cauza detaşării unui obiect de la trenul marfar.

UPDATE: Un grup de specialişti din cadrul Serviciului Situaţii Excepţionale şi a Căilor Ferate din Moldova va merge la locul tragediei, produsă în Rusia.

UPDATE: Martor: „A fost o lovitură puternică. Răni, fracturi, tăieturi. Oamenii strigau. Răniţii au fost transportaţi cu două ambulanţe. Circulaţia a fost întreruptă”, a povestit Alexandra, potrivit lifenews.com.

UPDATE 12.50: În urma impactului, au murit 5 persoane, iar 25 au fost rănite, printre care un copil.

12.20 Accidentul a avut loc, astăzi, în jurul orei 11:40, în apropiere de Moscova. Tragedia s-a produs după ce un tren marfar a deraiat şi a lovit ultimul vagon al trenului de pasageri Moscova-Chişinău, care pornise spre Moldova.

Potrivit informaţiilor preliminare, patru persoane au murit, iar 15 au fost rănite, notează Itar-Tass.com.Presa scrie că ar fi vorba de 6 morţi. Numărul exact al victimelor nu se cunoaşte deocamdată.

Circulaţia trenurilor a fost sistată pentru 10 ore.

tren2

tren4

tren 3

tren66

tren88

foto: russian.rt.com / itar-tass.com / Ria-Novosti

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By