Trucul lui Filat! Ca să beneficieze în continuare de pază de la stat, i-a făcut UN CADOU lui Voronin

voronin paza

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, are din nou pază de stat. Acesta va fi păzit de bodyguarzii SPPS până la sfârşitul anului, deşi comuniştii au solicitat prelungirea asigurării cu pază de corp doar până la alegerile parlamentare din această toamnă. De ce?! Aflaţi mai jos adevăratul motiv.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, paza pentru Vladimir Voronin a fost prelungită la pachet cu cea a fostului premierul Vlad Filat, dar şi fostului preşedinte al Parlamentului Marian Lupu. Astfel, preşedintele PCRM va fi păzit de stat pentru o perioadă mai lungă decât a solicitat, pentru că de acest privilegiu vor beneficia şi Filat, dar şi Lupu.

Ofițerul de presă al SPPS, Cristina Bumbac, a relatat pentru Realitatea.md că decizia de prelungire a asigurării cu pază de corp a ex-președintelui Vladimir Voronin a fost luată de șeful statului Nicolae Timofti la data de 9 mai, în urma solicitării Serviciului Protecție și Pază de Stat.

În același timp, ea a menționat că decizia de prelungire a asigurării pazei ex-premierului Vlad Filat și ex-spicherului Marian Lupu – a venit la pachet, la inițiativa președintelui, anterior dispoziției pentru Voronin. Ofițerul de presă a refuzat însă să spună când anume a venit solicitarea lui Timofti, făcând trimitere la „specificul Serviciului”.

Solicitat de Realitatea.md, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, a reiterat informațiile privind dispoziția de prelungire a terminului de asigurarea cu pază de corp a lui Vladimir Voronin începând cu data de 9 mai și până pe 31 decembrie curent, la solicitarea SPPS, dar a refuzat să vorbească la tema prelungirii asigurării pazei de stat pentru Vlad Filat și Marian Lupu, după care a închis telefonul.

Realitatea.md subliniază că, potrivit legii cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, prim-ministrul și președintele Parlamentului beneficiază de pază de stat un an după expirarea mandatului. Astfel, acest termen pentru Filat și Lupu a expirat în această primăvară.

sursa/ foto:realitatea.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By