Timofti PUS LA ZID de comunişti. PCRM face PRESIUNI asupra şefului statului şi îi pune CONDIŢII

timofti

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor a făcut o adresare către preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Şeful statului este acuzat că deţine ilegal funcţia de preşedinte şi că participă activ la procesul de uzurpare a puterii în stat şi „la dezbinarea ţării prin comentarii grosolane şi ofensatoare în adresa identităţii naţionale moldoveneşti şi a limbii moldoveneşti. Acelaşi comportament inadecvat l-aţi avut şi în raport cu autonomia Găgăuzia, şi în raport cu statutul de neutralitate al Moldovei, precum şi în raport cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, se spune în adresare.

După un şir de învinuiri la adresa lui Nicolae Timofti, comuniştii i-au cerut să demită Cabinetul de miniştri şi să iniţieze organizarea unui referendum naţional cu privire la semnarea Acordului de Asociere cu UE care, potrivit PCRM, încalcă grosolan neutralitatea constituţională a ţării.

„Vă cerem să demiteţi Guvernul şi să Vă angajaţi, în mod public, că nu Veţi mai propune alte candidaturi la funcţia de prim-ministru, asigurînd astfel poporului moldovenesc dreptul de a decide de sine stătător soarta Moldovei în cadrul unor alegeri libere şi democratice”.

Comuniştii i-au dat şi un termen de două săptămîni pentru a lua o decizie în acest sens.

„Pentru a lua o decizie în acest sens Vă oferim două săptămîni. Vă reamintim că, anume Dumneavoastră, puteţi deveni astăzi acel personaj care va face faţă misiunii istorice şi va trece de partea poporului, pentru a nu admite lichidarea ţării. Refuzul Dumneavoastră de a acţiona în acest mod va însemna doar un singur lucru: poporul moldovenesc, în conformitate strictă cu art. 2 al Constituţiei, va porni hotărît pe calea redobîndirii suveranităţii în stat”, se mai spune în adresarea PCRM.

Vedeţi aici textul integral al adresării PCRM către Nicolae Timofti.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By