TEROARE la Slaviansk! Continuă bombardarea orașului, iar la Doneţk, zeci de ostatici sunt ţinuţi în beznă

1401433252-2128

foto: unian.net

Slaviansk – 09.20: Astăzi dimineață  a fost reluată bombardarea orașului Slaviansk, au informat locuitorii. Este bombardat centrul orașului, unde sunt concentrate principalele forțe ale autoapărării.

Potrivit locuitorilor,  astăzi tirul este deosebit de puternic.  Acest lucru ar putea avea legătură cu incidentul din ajun cînd forțele de autoapărare din Slaviansk au doborât un elicopter în care se aflau 12 militari ai Gărzii Naționale. De asemenea, s-a anunțat că a fost doborât încă un elicopter, însă această informație nu a fost confirmată.


video: lifenews.ru

În acelaşi timp, liderul local al insurgenţilor a declarat că aproximativ 1.200 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene şi circa 200 de militanţi proruşi au murit în confruntările care au avut loc în ultimele 48 de ore în oraşul ucrainean Slaviansk.

09.34: Batalionul cu destinaţie specială „Donbas” din Garda Naţională a anunţat oficial mobilizare sporită în rândurile sale.  Luptătorii vor îndeplini misiuni de spionaj, anti – sabotaj,  operațiuni de asalt,  consolidarea protecției frontierelor de stat împotriva grupărilor diversioniste și teroriste.

Новобранцы батальона

foto: unian.net

Doneţk – 07.15:  În jur de 80 de persoane sunt capturate de terorişti şi ţinute, în întuneric, în subsolurile administraţiei regionale de stat din Doneţk, a declarat pentru Radio Svoboda un fost deputat al Consiliului raional, Dmitri Verzilov. Potrivit lui, acum o săptămână, persoane în stare de ebrietate i-au îmbrăcat un sac pe cap şi l-au reţinut pentru câteva ore.

„În subsol era întuneric beznă,  erau în jur de 80 de persoane, oamenii stau flamânzi, fără apă, ca într-o carceră. Este întuneric, înspăimântător, de undeva picură apă”, a mărturisit Verzilov.  Totodată, fostul deputat a declarat că şi-a schimbat radical viziunile după discuţiile cu teroriştii.
„Credeam că aşa-numita Republică Populară Doneţk are o poziţie politică, un program de acţiuni, fapt pentru care am decis să discut cu ei. Am văzut, însă, banditism obişnuit. Iar oamenii simpli nu ştiu asta”, a spus Verzilov care a mai adăugat că oamenii rămân în captivitate pentru a fi răscumpăraţi.
Бойовики продовжують утримувати в ОДА десятки полонених / REUTERS

foto: unian.net

You may also like

Comments are closed.

By