16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

TENSIUNI la Slaviansk! 200 de copii pe MÂNA TERORIŞTILOR! Autorităţile ucrainene ÎN ALERTĂ, ar putea fi o “excursie” planificată (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Teroriştii din Slaviansk planifică să scoată din oraş în jur de 200 de copii sub pretext că îi vor duce la tabăra “Artek” din Crimeea. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de către şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice, Dmitri Tîmciuk, notează unian.net.

“Suntem îngrijoraţi că aşa-numitele autorităţi locale din Slaviansk au anunţat despre plecarea, după prânz, a unui grup de copii, în jur de 200 de persoane, la Artek, în Crimeea”, a spus Tîmciuk.

La moment, grupul “Rezistenţa informaţională” din care face parte Tîmciuk, acumulează informaţii privind această acţiune pe motiv că “autorităţile locale, autoproclamate, nu au coordonat “excursia” cu forţele ucrainene care desfăşoară acţiunea antiteroristă în regiune şi că nu se ştie despre traseul pe care-l vor parcurge sau alte informaţii”, a menţionat Dmitri Tîmciuk.

“Copii sunt în pericol în acest caz. Un număr atât de mare de copii este ţinta unui atac terorist. Nu avem nevoie de al doilea Beslan”, a mai spus şeful serviciului de presă din cadrul operaţiunii antiteroriste, Vladislav Selezniov.

“Este o acţiune planificată. Ne temem că vor fi desfăşurate careva acţiuni ale teroriştilor ca mai apoi să se dea vina pe forţele ucrainene”, afirmă şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice.

Menţionăm că un anunţ privind evacuarea copiilor din Slaviansk a fost făcută ieri, 28 mai, de către primul secretar al Partidului Comuniştilor din Slaviansk, Anatolii Hmelevoi, în timpul unei întâlniri cu cetăţenii. Potrivit lui Hmelevoi, aceasta nu se va numi evacuare, ci o excursie la tabăra de odihnă din Crimeea. Acesta, însă, nu a menţionat din ce motive copiii nu pot fi însoţiţi de părinţi, scrie infosmi.net.

Se cunoaşte doar că această decizie de evacuare a fost luată în urma situaţiei tensionate din oraş. Pe 28 mai, au fost răniţi cetăţeni simpli după ce teroriştii au tras focuri de armă în şcoala din Slaviansk şi în casele oamenilor. Mai mult, oamenii părăsesc în masă oraşul.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img