Tăriceanu: România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere RM – UE

vize

România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere al RM cu UE. Declaraţia aparţine preşedintelui Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat într-o vizită de două zile la Chişinău. În cadrul unei conferințe de presă, oficialul român a salutat liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni şi a menţionat că Moldova va avea mereu susţinere din partea României.

“Acum va urma procesul de ratificare la nivelul UE din partea ţărilor membre ale UE a Acordului de Asociere. M-am angajat în numele Senatului ca România să fie prima care va ratifica Acordul de Asociere al RM cu UE ca un semn clar şi lipsit de echivoc al sprijinului pe care îl acordăm parcursului european al RM. Urmează ca demersurile către obţinerea de ţară candidată să fie la fel de consistente cum au fost eforturile de până acum. Republica Moldova merită felicitată pentru modul admirabil în care a făcut progrese în ultima perioadă şi a dovedit că este o ţară cu care UE doreşte să se apropie”, a declarat Tăriceanu.

La rândul său, spikerul parlamentului, Igor Corman i-a mulţumit lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru susţinere. Totodată, Corman a menţionat că au discutat despre aspiraţiile europene ale ţării noastre, despre criza din Ucraina, au abordat subiecte din domeniul energeticii, construirea podului peste râul Prut, dar şi despre strategia Dunării.

Călin Popescu Tăriceanu urmează să aibă întrevederi cu preşedintele ţării Nicolae Timofti şi premierul Iurie Leancă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By