ŞOCANT // Doi moldoveni i-au administrat SOMNIFERE unei rusoaice, apoi au adus-o la Soroca. Procurorii cer o pedeapsă mai ASPRĂ

catuse

Procurorii vor contesta sentinţa prin care un bărbat s-a ales doar cu amendă pentru că a impus o minoră din Federaţia Rusă să muncească forţat în Republica Moldova.

În opinia procurorilor, probele prezentate în instanţă au demonstrat că, în anul 2004, inculpatul cu soţia sa, aflându-se în or. Sterlitomac, Federaţia Rusă au răpit o minoră pe care au imobilizat-o, administrându-i somnifere. În continuare, aceştia au transportat minora în or. Ufa, unde au adăpostit-o într-un apartament şi au exploatat-o prin muncă fiind impusă să efectueze lucru casnic.

În toamna aceluiaşi an, inculpaţii i-au falsificat victimei actele de identitate şi au transportat-o în Republica Moldova, unde au adăpostit-o într-un şopron din or. Soroca şi timp de un an au impus-o să lucreze prin gospodărie. În 2005, inculpaţii au dat minora să muncească la o altă familie, unde iarăşi a fost pusă să muncească forţat şi agresată de această dată şi sexual. Abia în aprilie 2006, fiind ajutată de un bărbat, victima a reuşit să scape din sclavie.

Recent, Judecătoria Soroca a condamnat bărbatul care a fost pus sub învinuire de recrutare, transportare şi adăpostire a unui copil în scop de exploatare prin muncă forţată la amendă în mărime de 3 mii de lei, recunoscându-l vinovat de abuz la adopţia copiilor. Procurorii consideră că judecătorii au calificat incorect acţiunile inculpatului, iar pedeapsa aplicată – prea blândă şi au contestat sentinţa, solicitând ca învinuitul să fie condamnat pentru trafic de copii la 13 ani de închisoare.

Procuratura Generală anunţă că ceilalţi complici ai inculpatului sunt anunţaţi în căutare internaţională.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By