Poroşenko face DECLARAŢII. Vrea un nou ACORD de securitate

porosenko

Foto: RIA Novosti

În cadrul unui interviu acordat ziarului german Bild, Piotr Poroşenko, favoritul la alegerile prezidenţiale din Ucraina, consideră că statul are nevoie de un nou acord de securitate cu Statele Unite şi UE pentru asigurarea protecţiei militare.

„În general, avem nevoie de o nouă alianță de securitate cu SUA și UE pentru a apăra Ucraina prin mijloace militare. Eu, ca presedinte, voi lupta pentru formarea acestei alianțe și voi începe imediat negocierile”, a declarat Poroşenko.

De asemenea, el a vorbit despre operaţiunea specială din estul ţării, subliniind că „în sfârşit, campania antiteroristă a început cu adevărat”.

„Vom pune capăt acestui coșmar, acolo (în Est) se duce un adevărat război împotriva țării noastre”, a spus Poroşenko pentru Bild.

În opinia sa, estul Ucrainei se află în stare de război. „Trebuie să reacționăm”, a afirmat președintele ucrainean ales, indicând că unul din obiectivele operațiunii speciale vizează „reținerea liderilor separatiști, care trebuie să fie deferiți justiției”.

„Nu putem permite ca acești teroriști să continue să răpească și să ucidă oameni, să ocupe clădiri (publice) și să schimbe legile”, a afirmat Poroșenko.

El a mai spus că susținerea financiară a armatei ucrainene este în acest moment o prioritate a Kievului.

Imediat după alegerile prezidenţiale, militarii ucraineni au reluat operaţiunile antiteroriste din estul Ucrainei. La Doneţk, conform informaţiilor provenite din surse diferite, au murit între 40 şi 400 de persoane. Militarii nu intenţionează să se retragă. Ei au declarat un ultimatum forţelor de autoapărare: sau se vor preda sau vor fi distruşi cu arme de mare precizie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By