Poroșenco, viitorul președinte al Ucrainei, asociat cu Vlad Plahotniuc

images_cms-image-000002605

Piotr Poroșenko, candidatul la funcția de președinte al Ucrainei este partener de afaceri cu milionarul de la Chișinău, Vlad Plahotniuc la Casa de Comerț Gemenii din centrul Chișinăului.

Astfel, potrivit raportului anual al Casei de Comerţ Gemeni acționar este OTIV Prime Real Estate B.V – 47,86%, în spatele căruia se spune că se află controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. OTIV Prime Real face parte din grupul de companii OTIV Prime Holding, înregistrate în Olanda. Din acest grup mai fac parte: OTIV Prime Services, OTIV Prime Hospitality (administrează hotelul Codrul și Nobil Club SRL), OTIV Prime Media (Media Production, Prime TV, Casa Media și Tele M International) şi OTIV Prime Financial, (care şi-a schimbat doi ani în urmă denumirea în Generashon Financial B.V. şi care controla Victoriabank).

Alt acţionar important la Gemeni este firma Geomold SRL, despre care se spune că ar aparţine miliardarului ucrainean Petro Poroşenko. Geomold SRL este acționară la Gemnii cu o cotă de 47,86%.

În 2013, Casa de Comerţ Gemeni, a avut o cifră de afaceri de 48,9 de milioane de lei, cu 500.000 de lei mai mult ca în 2012. Profitul a însumat 39,2 milioane de lei mai mult cu 3,5 milioane de lei faţă de 2012.

sursa (text/colaj):deschide.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By