Pedeapsă DUBLĂ: A evadat din închisoare şi a mai comis o crimă – a lovit un preot cu maşina

inchisoare

Un deţinut al penitenciarului Pruncul a fost condamnat la încă 5 ani de închisoare pentru comiterea accidentului rutier soldat cu deces.

Potrivit Procuraturii capitalei, inculpatul, care în anul 2000 a fost condamnat la 20 de ani de detenţie pentru omor şi tâlhărie, era deţinut în Penitenciarul nr.9 la resocializare din anul 2008.

În seara zilei de 1 decembrie 2012, deţinutul a evadat din închisoare şi conducând cu viteză excesivă un automobil de model Toyota a tamponat un pieton la intrare în oraşul Vatra. Victima s-a dovedit a fi preotul localităţii, în vârstă de 53 de ani, care în urma leziunilor grave primite, a decedat pe loc. După producerea accidentului, infractorul s-a întors în penitenciar pentru a se prezenta la apelul de dimineaţă.

Inculpatul, în vârstă de 36 de ani, a fost recent condamnat la încă 5 ani de detenţie, având de ispăşit în total 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar pentru comiterea evadării din locurile de detenţie a fost achitat de judecători pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii. Procurorii însă vor contesta sentinţa, solicitând ca inculpatul să fie condamnat şi pentru evadare la 2 ani de detenţie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By