Pe un poliţist din Ocniţa îl PAŞTE PUŞCĂRIA. Vezi ce acuzaţii îi aduc procurorii

puscarie_rtv_54956000

Un ofiţer superior de urmărire penală al Comisariatului de poliţie din Ocniţa a fost trimis de procurori pe banca acuzaţilor pentru falsificarea probelor în procesul penal şi abuz în serviciu.

Din materialul probator, acumulat de procurori reiese că, în iunie 2008, poliţistul a dispus începerea urmăririi penale pe faptul cauzării leziunilor corporale grave, periculoase pentru viaţă, aplicate unei tinere şi concubinului acesteia de către trei indivizi. Aceştia au fost bătuţi cu bestialitate în propria casă din or. Otaci. În urma leziunilor pricinuite, victimele au fost transportate la spital, însă peste cîteva zile de la externare, tînăra, în vîrstă de 25 de ani, a decedat.

Pentru investigarea respectivului caz, poliţistul a dispus efectuarea expertizei medico-legale, care a arătat că decesul tinerei se află în legătură cauzală directă cu leziunile pricinuite în timpul maltratărilor de către cei trei agresori. Cu toate acestea, poliţistul a tăinuit de la evidenţă infracţiunea de cauzare a leziunilor corporale grave soldate cu decesul victimei (art.151 alin.(4) Cod penal), falsificînd probele în procesul penal. În concret, potrivit celor constatate de procurori, ofiţerul de urmărire penală a falsificat:

– procesul verbal de audiere a concubinului tinerei decedate, care ar fi declarat că nu au fost bătuţi, ci s-ar fi lovit reciproc;
– procesul verbal de audiere a unui martor al infracţiunii care ar fi confirmat faptul că cei doi s-ar fi lovit reciproc.

În continuare, poliţistul a prezentat Procuraturii din Ocniţa raportul cu date false, cu propunerea de a-i scoate pe cei trei agresori de sub urmărire penală din lipsa în acţiunile lor a elementelor infracţiunii. Totuşi, procurorii au reluat urmărirea penală pe acest caz, iar după acumularea probelor suplimentare, adevăraţii agresori au fost reţinuţi, iar dosarul a fost deferit justiţiei.

Procurorii îl învinuiesc pe poliţist că a recurs la falsuri pentru a-şi ascunde incompetenţa profesională, a diminua numărul infracţiunilor nedescoperite şi a-şi promova imaginea în faţa conducerii în scopul avansării în serviciu. Fiind audiat, poliţistul a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procuratura Generală a expediat cauza penală de învinuire a poliţistului în instanţa de judecată, acesta riscînd pînă la 3 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a activa în organele MAI timp de 5 ani.

În anul 2013, concubinul tinerei decedate a fost găsit împuşcat în propria casă, actualmente, procurorii investigînd circumstanţele acestui caz pentru a identifica persoanele vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

moldova24.info, cu referire la Procuratura Generală

You may also like

Comments are closed.

By