PĂZEA! Sancţiuni DURE pentru încălcarea regulilor la BAC

BAC

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, un proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, ca o măsură suplimentară în vederea prevenirii și combaterii fraudei, precum si pentru completarea măsurilor antifraudă și anticopiat la examenele de bacalaureat.

Documentul stabileşte completarea Legii învăţământului cu o prevedere nouă potrivit căreia se interzice publicarea subiectelor examenului de bacalaureat, dar și a soluțiilor la acestea, până la începerea examenului respectiv sau pe durata desfășurării lui.

De asemenea, se propune modificarea și completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova. Potrivit modificărilor în cauză, publicarea subiectelor examenului de bacalaureat și a soluțiilor la acestea pînă la începerea examenului sau pe durata desfășurării lui se va sancționa cu amendă de la 50 la 150 unităţi convenţionale – pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 300 la 500 unităţi convenţionale – pentru persoanele juridice. În acelaşi timp, pentru persoanele cu funcție de răspundere, care vor comite asemenea încălcări, se prevede amendă de la 300 la 500 unităţi cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

Documentul urmează să fie examinat şi aprobat de Parlament.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By