20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Operaţia “cooperaţia”, sau Înainte, NU dăm BEM înapoi!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Banca de Economii, vândută ruşilor în an electoral! Oare ce le va spune Filat la toamnă alegătorilor proeuropeni? Înainte, NU dau BEM înapoi?

Mă uitam zilele astea cum încearcă politicienii de la Chişinău să dea vina unii pe alţii pentru catastrofa de la BEM. Mai întâi iese Mihai Ghimpu, care ne spune ce am mai auzit de atâtea ori până acum, că BEM este controlată de Filat, prin Shor. Ghimpu parcă a fost vreo doi ani plecat din Moldova. Ce noutate ne dă el? Ceea ce ştiam bine cu toţii, că BEM a intrat în dezastru în perioada când Filat era premier şi anume oamenii PLDM erau în consiliul de administraţie al băncii? ‎Care e noutatea? Eu scriam asta încă la 9 septembrie 2013. Aşteptam ca Ghimpu să facă mai mult decât un show politic şi să ne arate schema prin care statul a pierdut BEM şi cel mai important: pe ce bani au fost cumpărate acţiunile de către Shor!

După Ghimpu apare comunicatul PLDM, în care ni se spune că Filat e curat ca lacrima, că nu are treabă cu povestea de la BEM, dar măcar atâta decenţă a avut PLDM, să nu ne spună şi că Shor, “omuleţul verde” al ruşilor, noul preşedinte al BEM nu este finanţatorul PLDM şi personal al lui Filat, că deja ar fi fost prea gogonată minciuna. Filat însă încearcă să dea vina pe BNM, insinuând că guvernatorul Drăguţan ar fi de vină pentru tot ce se întâmplă la BEM şi deoarece Ghimpu l-a propus în funcţie, anume el este vinovatul. Asta da logică tâmpită! Filat vrea ca noi să credem că Ghimpu conduce BNM?! Nu-mi amintesc ca Ghimpu să fi zburat de zeci de ori cu avionul privat al lui Shor, noul preşedinte al BEM, sau ca Ghimpu să fi fost la nunta lui Shor. Noi am văzut cu toţii exact inversul, că la nunta oligarhului “moldovean” era plin de PLDM-işti, inclusiv al nostru Vlad Filat fiind prezent. Iar în noiembrie trecut am văzut şi vizita de răspuns a lui Shor la nunta apropiatului lui Filat, şeful Vămii moldoveneşti, Tudor Bandiţchi.

Filat_Gonta

Sau poate Drăguţan şi Ghimpu au primit în 2011 de la Shor un BENTLEY(vezi imaginea), în calitate de mulţumire pentru preluarea băncii?! Maşina primită de la Shor, cu nr. de înmatriculare K YY 237 a fost dăruită de Filat fostei sale soţii, iar după divorţ BENTLEY-ul elegant a ajuns în garajul lui Tudor Bandiţchi, fiind ulterior scoasă la vânzare de acesta, la un preţ de 130 mii euro, fiind expusă în parcarea din subsolul Hotelului LEOGRAND din capitală.

De fapt, lucrurile se pot lămuri foarte uşor! Eu vreau să cred şi sper ca Drăgutan să fie demis pentru ceea ce se întâmplă la BEM! Doar aşa el va putea să ne spună mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la BEM, iar societatea va avea astfel de câştigat, prin a afla cum a fost devalizată, iar apoi furată de la stat această bancă, ajungând în final la ruşi, în plină guvernare declarată “proeuropeană”!

‎Ceea ce fac politicienii noştri acum pare a fi mai curând o încercare disperată de a se detaşa cât mai mult de ceea ce se întâmplă la BEM! Suntem într-un an electoral, iar degradarea situaţiei de la această bancă ar putea avea consecinţe electorale catastrofale asupra lor. Vă amintiţi cum poza Filat anii trecuţi în calitate de mare luptător împotriva raiderilor din sistemul bancar? Nu doar că a fost o minciună ordinară toată lupta lui, dar azi mai vedem şi că de fapt el însuşi era chiar în acel timp adânc implicat în mişcările mafiote din sistemul bancar. Asta încă din 2010, în calitate de Prim-ministru, direct responsabil de activitatea BEM, deoarece statul era acţionar majoritar. Anume el a orchestrat devalizarea băncii şi aducerea ei într-o stare cât mai jalnică. Care a fost scopul? Ca la BEM să fie creată o criză de proporţii, iar Ilan Shor să poată prelua banca pe bani de nimic!‎ Foarte bine se potriveşte cu ce s-a întâmplat la BEM sloganul PLDM: Înainte, nu înapoi! Înainte cu furatul, nu vă opriţi şi în niciun caz nu daţi înapoi!

Acum urmează detalii interesante legate de banii cu care Shor a cumpărat banca. Sursa este una foarte sigură, şeful Vămii, apropiatul lui Filat, Tudor Banditchi! Doar nu credeaţi că Shor a cumparat acţiunile din banii săi proprii, sau ai lui Filat?! Nu, băieţii sunt mai “deştepţi”, s-au împrumutat de la pensionari, adică au băgat mâna în bugetul de stat, prin schemele de la vamă!

Balitchi_BEM

Să vedeţi ce muniţie bună au dat Shor şi Filat comuniştilor pentru campania electorală! Iar după alegeri cei care au devalizat BEM cel mai probabil vor trebui să răspundă penal! Da, cunosc că Filat nu a semnat nimic şi de aceea îşi permite să dea comunicate pline de “indignare”, dar aşa credeau şi alţi foşti premieri din ţările europene, că dacă nu au semnat nimic vor scăpa. Iată că nu au scăpat, nici după 10 ani de la plecarea din funcţie!

Singura soluţie pentru salvarea BEM este ca “raiderii” politici care au pus mâna pe ea să se trezească şi să recapitalizeze urgent banca, arătând măcar în acest fel că încearcă să repare măgăria pe care au facut-o. Respectiv, o greşeală mai mică ar putea ulterior să le aducă o pedeapsă electorală şi penală mai mică. Despre faptul că au vândut un pachet important de acţiuni anume ruşilor nici nu mai vorbesc, pentru că e greu de comentat fără expresii licenţioase aşa ceva! Despre operaţia “cooperaţia” cu Putin o să le vorbească curând alegătorilor proeuropeni Filat şi Shor. Le vor spune  probabil că Ghimpu a făcut atac raider la BEM, că BNM nu a intervenit… Sau poate că raiderul său partener din CoaIE, Plahotniuc a stat în spatele atacului la bancă… Sau că Leancă e de vină, pentru că anume el e la moment ca şi cum premier… Că fosta guvernare comunistă e de vină de tot şi toate… Or mai fi şi alte pretexte minciunoase care se pot spune… Dar cred că paharul răbdării moldovenilor s-a umplut şi că aceste minciuni se vor lovi în campania electorală de urechile moldovenilor… exact ca nuca de perete!

Apropos, salutări lui Tudor Bandiţchi! El nu ştie de fapt nimic despre ce s-a întâmplat la BEM, nici nu-i spuneti nimic. El nu e prieten cu Shor, nici Filat nu este Şafu’ lui, iar Shor nu are nicio legătură cu Vama. Doar magazinele duty free, dar ele sunt mici şi… singure în toată vama! Bandiţchi este doar şef la Vamă şi are treabă multă acolo. El nu foloseşte băncile din Moldova! A găsit unele mai sigure şi curate, în Elveţia! Deci, nu-l întrebaţi pe el de BEM, s-ar putea să creadă că vreţi să… beţi cu el!

Moldova Europeană! Liber în Europa! Europa la noi acasă! Instituţii europene! Vom face toată ţara “să şie verdi”! Înainte, nu înapoi!!! De groază…

Înainte, NU daţi banii inapoi!

sursa: VoxPublika/ autor: Veaceslav Balacci

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img