Moldova va adera VREODATĂ dacă până atunci Uniunea Europeană nu se va DESTRĂMA

3

Invitat la postul public de televiziune, fostul preşedinte al RM, Vladimir Voronin a declarat că ţara noastră „va adera (n.r. la Uniunea Europeană) vreodată dacă până atunci Uniunea Europeană nu se va destrăma”. Referitor la Acordul de Asociere RM-UE care va fi semnat pe 27 iunie la Bruxelles, liderul PCRM susţine că documentul respectiv a fost semnat cu ochii închişi şi că ar trebui să se mai poarte discuţii pe marginea textului Acordului.

„Am discutat cu ambasadorul UE, Pirkka Tapiola. Am propus să fie o întâlnire a mea cu ambasadorii acreditaţi în Moldova şi colegii mei specializaţi pe marginea acestui acord ca să discutăm şi să punem acele întrebări care ne frământă. Pentru că acordul a fost scris în Bruxelles, partea moldovenească a fost reprezentată de un viceministru al economiei şi interesele Moldovei nu sunt respectate. Pe mine mă doare inima de Moldova, dar nu de ceea ce ni-a scris Bruxelles-ul”, a spus Voronin, menţionând că PCRM nu are intenţia de a denunţa Acordul.

„Nu suntem împotriva modernizării, a integrării, împotrivă ca Moldova să participe la toate instituţiile de nivel internaţional unde este interesul nostru naţional, numai că trebuie să fie respectate interesele noastre”, a adăugat comunistul Vladimir Voronin.

În cazul în care textul acordului nu va fi modificat, liderul PCRM afirmă că o parte din responsabilitate o vor avea şi demnitarii europeni.

„De ce se grăbesc europenii mă interesează. Duminică, pe 25 îs alegerile în Parlamentul European. Ei ştiu că o să plece din conducere, începând cu domnul Barosso şi vor să facă un cadou. Pentru cine? Pentru Moldova? Haideţi să facem altfel ca acest cadou să fie acceptat. Să nu fie cadou, dar să fie o perspectivă de dezvoltare a ţării reală cu rezultate frumoase”, a spus Voronin.

Voronin este de părerea că vor trece ani buni pînă cînd produsele moldoveneşti, inclusiv vinurile, vor corespunde standardelor europene, unica soluţie pentru RM fiind aderarea la Uniunea Vamală.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By