MINUS UNU! A fost PRINS „Dementul”, capul bandei de terorişti din Kramatorsk (FOTO/VIDEO)

Psih

Serviciul de Securitate din Ucraina l-au prins pe unul din liderii separatiştilor pro-ruşi din Kramatorsk. Ivan Lîsenko, poreclit „Dementul” (din rusă „Psih”) a fost reţinut la frontieră în moment ce acesta încerca să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse, informează censor.net.

Potrivit SBU, Lîsenko a organizat şi aprovizionat cu arme un grup de 40 de militanţi pentru desfăşurarea operaţiunii teroriste şi destabilizării situaţiei din oraş.

Bărbatul a recunoscut că se subordona unui oarecare „Tereţ”, comandat militar din Kramatorsk, venit din Crimeea, numit pentru aceste operaţiuni de către Igori Ghirkin, alias „Strelok”, din Rusia.

SBU menţionează că gruparea teroristă din care făcea parte Lîsenko avea drept scop de a teroriza localnicii, participa activ la acţiuni diversioniste pe teritoriul regiunii Doneţk. La fel, acesta este acuzat că a participat la răpirea oamenilor, în particular la răpirea directorului parcului de troleibuze din oraş, despre care nu se cunoaşte unde se află. Totodată, la mijlocul lunii aprilie, bărbatul reţinut a participat la ocuparea aerodromului militar din Kramatorsk, acţiune urmată de un atac asupra posturilor militare ucrainene.

Pe 23 aprilie, Lîsenko şi aliaţii săi au luat cu asalt administraţia de stat a oraşului Kramatorsk, utilizând arme de foc împotriva persoanelor care păzeau clădirea.

Oamenii legii au confiscat muniţiile pe care le avea asupra sa şi un flash cu informaţii despre activiştii ucraineni din Donbas pe care acesta îi teroriza.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By