McCain: Putin vrea SĂ OCUPE estul şi sudul Ucrainei, MOLDOVA şi să ALIPEASCĂ Transnistria. SUA – gata să „IZOLEZE DEFINITIV Rusia”

djon-makkeyn

Senatorii americani elaborează un proiect de lege conform căruia SUA va oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari, a anunţat senatorul american John McCain. Oficialul a precizat că nu este vorba doar despre susţinere financiară.

„Dorim să oferim surse pentru a contracara agresiunea din partea Federaţiei Ruse, să-i dăm de înţeles lui Putin că va plăti scump dacă va dori să pună stăpânire pe regiunea de Est a Ucrainei sau chiar cea de Sud”, a menţionat senatorul.

Totodată, McCain a adăugat că adoptarea acestei legi ar putea dura, de aceea oficialul a declarat că va încerca să-l convingă pe liderul de la Casa Albă, Barack Obama să trimită ajutorul militar în Ucraina mai devreme.

Referindu-se la o posibilă agresiune pe viitor din partea Rusiei, senatorul american şi-a exprimat convingerea că preşedintele rus îşi cântăreşte acum puterile, continuă să concentreze forțe militare şi trimite provocatori.

„În realitate el (n.r. Putin) meditează nu doar la ocuparea regiunii de Est a Ucrainei, dar şi a regiunii de Sud, a Republicii Moldova şi la aderarea Transnistriei”, a conchis McCain.

De asemenea, oficialul a menţionat că Statele Unite sunt gata să reacţioneze la agresiunea lui Putin prin „izolarea definitivă a Rusiei”.

„Vom insista ca Rusia să-şi retragă armata, dar şi asupra restabilirii statutului Crimeii. Nu vă părăsim”, a mai adăugat McCain.

moldova4.info

You may also like

Comments are closed.

By