LUPTE la Slaviansk! Operaţiunea antiteroristă CONTINUĂ

slaviansk

La marginea oraşului Slaviansk au loc confruntări dintre separatişti şi forţele ucrainene, a anunţat pe Facebook şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice, Dmitri Tîmciuk.

„În zorii zilei, un grup de terorişti a încercat să părăsească oraşul, însă planurile lor au fost date peste cap de forţele militare ucrainene din cadrul operaţiunii antiteroriste. La moment, au loc confruntări”, a scris Tîmciuk.

Martorii spun că lupte s-au dus şi în cursul nopţii, în întreg oraşul. De asemenea, au fost auzite şi câteva explozii.

Lupte s-au dat și în orașul de coastă Mariupol, unde insurgenții au ridicat baricade și au dat foc la cauciucuri pe străzi.

Potrivit Ukrinform, un grup de persoane mascate au ocupat pentru scurt timp sediul primăriei, dar apoi au părăsit clădirea.

Totodată miercuri dimineață trupele ucrainene au recucerit orașul-port Mariupol după lupte grele date în cursul nopții împotriva insurgenților proruși.

Postul de televiziune Kanal5 a informat că Garda Națională a preluat clădirea consiliului local, respingând rebelii în stradă, unde aceștia au blocat artera principală și au incendiat un troleibuz și pneuri.

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat în ajun mobilizarea parțială după ce parlamentul (Rada Supremă) a prelungit o măsură similară pentru ca trupele să continue ofensiva împotriva bastioanelor insurgenților din regiunea minieră Donbas.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By