Liberal-democratul Valeriu Streleţ NU EXCLUDE că Mark Tcaciuk a plecat din PCRM pentru o variantă “cu elemente în forţă”

voronin_tkaciuk_viscalov1

Deputatul Valeriu Streleţ este de părerea că Mark Tcaciuk are dreptul să facă astfel de demersuri şi că există diferite ipoteze pe marginea plecării acestuia din rândurile PCRM.

“Supoziţii şi ipoteze sunt diferite, începând de la faptul că o parte din PCRM ar fi mai radicalizată, alţii ar fi mai moderaţi şi optează pentru un scenariu mai realist de desfăşurare a anumitor activităţi în viitorul apropiat şi continând cu supoziţii că în campaniile precedente dânsul se concentra pe activitatea staff-ului electoral. Pînă la urmă, e dificil de a face careva comentarii, respectăm această decizie, e dreptul dumnealui şi a fracţtiunii să propună alte candidaturi”, a declarat Streleţ.

Liberal-democratul s-a referit şi la zvonurile potrivit cărora Mark Tcaciuk a plecat din Parlament pentru a se dedica unei mişcări extremiste din Moldova. Valeriu Streleţ nu exclude o astfel de alegere având în vedere abordările “bolşevice” ale lui Tcaciuk.

“Afilierea domnului Tcaciuk către aceste organizaţii trebuie probată şi prin fapte. Dânsul este cunoscut printr-o abordare mai radicală din punct de vedere doctrinar în cadrul Partidului Comuniştilor, prin abordări mai radicale, mai bolşevice dacă doriţi cu o viziune asupra procesului politic mult mai îndoctrinată. Nu exclud că dânsul, conducânu-se de dogmele ad-litteram, promovate de premergătorii comuniştilor din RM, ar putea să opteze pentru o variantă mai radicală, mai combativă, cu elemente de acţiuni în forţă, dar nu afirm că o şi va face”, a conchis Streleţ.

Menţionăm că deputatul comunist Mark Tcaciuk şi-a depus, astăzi, mandatul de deputat.

foto: Alexandr Viscalov
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By