Kievul MINTE. Autorităţile ucrainene ASCUND numărul real al victimelor de la Odesa

odesa88

În Casa Sindicatelor din Odesa ar fi murit 116 oameni, potrivit unui deputat al Consiliului regional (parlamentul), în timp ce puterea de la Kiev a anunțat că, în urma evenimentelor de vineri din orașul din sudul Ucrainei, și-au pierdut viața 46 de persoane.

„Potrivit datelor noastre, în Casa Sindicatelor din Odesa au fost uciși 116 oameni. Nu au murit, ci au fost uciși. Noi nu folosim termeni precum ‘arși’ sau ‘asfixiați’, întrucât autopsiile nu au fost efectuate și nici nu vor fi efectuate, întrucât oamenii au urme de gloanțe la cap”, a declarat deputatul Vadim Savenko, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, majoritatea celor uciși în Casa Sindicatelor au arsuri la cap și pe brațe, răni special provocate pentru a nu mai putea fi identificați. Vadim Savenko a precizat că aceste informații le-a primit de la militanții anti-Kiev care s-au aflat în Casa Sindicatelor.

El a acuzat actuala putere de la Kiev că ascunde numărul real al celor care și-au pierdut viața în violențele de la Odesa pentru a trece sub tăcere în fața comunității internaționale faptul că în orașul de la Marea Neagră a avut loc ”o operațiune punitivă împotriva cetățenilor proruși”.

Moscova susține că incendiul de la Casa Sindicatelor a fost declanșat de către naționaliști radicali din gruparea Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), care au blocat intrarea în clădire și nu le-au permis celor aflați înăuntru să se salveze. Potrivit martorilor oculari, poliția nu a încercat să prevină tragedia.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a atribuit duminică întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate forțelor de ordine, dar, pe de altă parte, el a declarat că violențele de la Odesa fac parte ‘dintr-un plan’ al Rusiei având ca scop ‘distrugerea Ucrainei’.

Între timp, mass-media a făcut publică o listă în care figurează 36 de persoane decedate în Casa Sindicatelor. Lista o găsiţi aici.

În schimb, miliţia şi SBU nu a confirmat numele persoanelor din listă şi nici cauza morţii acestora, motivând că este secretul anchetei.

Imagini foto după incendiu:
ODESA2
ODESA1
odesa6

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By