12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Încă un figurant în „dosarul FISC” eliberat din arest. Procurorii nemulțumiți de decizia instanței

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Judecătoria sect.Centru a revocat astăzi măsura de reprimare din arest în arest la domiciliu pentru preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor Produselor Agroalimentare „MoldRosProdExpo” – unul din cei trei figuranţi în “dosarul FISC”. Procuratura Anticorupţie consideră încheierea judecătorului de instrucţie ca fiind una ilegală şi anunţă că o va contesta în instanţa ierarhic superioară. Inculpatului îi este incriminată comiterea infracţiunii de corupere activă şi comiterea traficului de influenţă în interesul unui grup criminal organizat.

Învinuiţii au fost reţinuţi la începutul lunii februarie curent, după ce au fost prinşi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie cu 135 335 de mii de dolari şi 100 de mii de lei, mită pe care o estorcau şi primeau de la mai mulţi agenţi economici pentru anumite facilităţi fiscale, generate de competenţa Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS).

Printre figuranţii respectivei cauze penale se numără şi şeful Direcţiei Antifraudă din cadrul IFPS, care la fel a fost eliberat de judecători din arest în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurori de corupere pasivă şi comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în interesul unui grup criminal organizat.

Acum o lună, Procuratura Anticorupţie a terminat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a celor doi. În privinţa celui de-al treilea învinuit, cauza penală a fost disjunsă într-o procedură separată, ultimul fiind anunţat în căutare internaţională, după ce judecătorul de instrucţie al sect.Buiucani la fel i-a schimbat măsura de reprimare din arest în arest la domiciliu, de unde respectivul făptuitor a dispărut.
moldova24.info, cu referire la Procuratura Generală

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img