HAOS deasupra oraşului Doneţk. Turnul de control NU COORDONEAZĂ ZBORURILE. Are loc o OPERAŢIUNE antiteroristă. Sunt RĂNIŢI

AEROPORT

Pe aeroportul din oraşul ucrainean Doneţk are loc o operaţiune antiteroristă de amploare, notează censor.net. Potrivit locuitorilor din Doneţk, se aud explozii, iar deasupra oraşului zboară 2 avioane de luptă şi 3 elicoptere. De asemenea, mass-media informează că sunt şi doi răniţi.

Serviciul aerian de Stat al Ucrainei a emis un aviz prin care anunţă că toate zborurile către Doneţk au fost anulate până astăzi, la ora 18.00.

Amintim că aeroportul din Doneţk a fost ocupat noaptea trecută de militanţi înarmaţi, care s-au prezentat drept „reprezentanţi ai Republicii Doneţk“, iar angajaţii turnului de control au fost evacuaţi de la locul de muncă. Potrivit censor.net, la moment nimeni nu coordonează zborurile deasupra oraşului Doneţk.

„Schimbul de zi nu va fi pe motiv că turnul de control a fost evacuat. Sub semnul întrebării este şi schimbul de noapte care începe după ora 20.00″, a spus un angajat al aeroportului, menţionând că toate zborurile sunt dirijate de turnul de control care răspunde de avioanele aflate în zbor, care decolează, aterizează. Totodată, controlorii au sarcina de a preveni ciocnirile aparatelor de zbor.

„Acum spaţiul aerian, de pasageri, nu putem să-l controlăm. Nu putem să coordonăm nici decolarea, nici aterizarea avioanelor. La moment, pot zbura doar avioanele militare şi acestea zboară cum consideră de cuviinţă”, a declarat angajatul aeroportului.

1

2

3

Bojwn_LIUAA93bv
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By