Ghimpu: Filat nu mai poate fi premier toată viața, a fost demis pentru corupție

filat

Liberalul Mihai Ghimpu condiționează formarea unei noi coaliții. În particular președintele PL spune că nu-l va accepta ca partener de guvernare pe liderul PLDM Vlad Filat, dar nici pe Marian Lupu, liderul PDM, dacă acesta ar avea dosar penal.

Potrivit lui Ghimpu, pentru a mai pretinde la o funcție publică ”Vlad Filat trebuie să aducă spravkă”. Aseară la TV7, liderul PL a amintit despre hotărârea Parlamentului prin care ”Guvernul Filat este eliberat prin corupție, decizia Curții Constituționale că nu poate fi premier pe viață”. Ghimpu susține că Filat are dosar penal pentru trafic de influență și că acesta va putea reveni în viața politică doar ”când va fi achitat de judecată”. ”Dosarul lui Filat este la CCA pentru trafic de influență, ce a auzit toată lumea la telefon cu găgăuzul Konstantinov. Dosarul a fost pornit corect, dar oprit incorect”, afirmă Ghimpu.

De asemenea, președintele PL a enunțat trei criterii care ar putea sta la baza viitoarei coaliții de după alegeri: ”oameni cu dosar penal, nu politic, ci penal nu se acceptă, nu vor fi acceptați oameni corupți, cu dosare, nu va fi acceptată tergiversarea reformelor și nu va fi acceptată o guvernare care folosește cursul European ca până acum”.

PLDM nu a comentat deocamdată declarațiile liderului PL.

sursa: epresa.md/timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By