FLASH // PRIMELE MĂRTURII. Mecanicul trenului Moscova-Chişinău a încercat SĂ EVITE IMPACTUL (VIDEO)

tren 3

Mecanicul trenului de pasageri Moscova-Chişinău, lovit de un marfar în apropiere de Moscova, a mărturisit pentru lifenews.ru cum s-a întâmplat accidentul. Anton Ivanov povesteşte că a văzut de departe un nor de praf care se ridica deasupra unuia dintre vagoanele trenului.

„Circulam cu o viteză de 95 km/h, din partea dreaptă am observat că se apropie marfarul şi că de sub unul din vagoanele sale se ridica un nor de praf”, spune mecanicul.

În momentul apropierii, Anton Ivanov a observat că unul din boghiurile vagonului a început brusc să se deplaseze spre trenul de pasageri pe care-l conducea. Deşi a tras frâna de urgenţă, impactul nu a putut fi evitat. Marfarul a lovit vagoanele 7 şi 8, pline cu pasageri.

Amintim că în urma ciocnirii violente, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite, printre care un copil.

Totodată, lifenews.ru notează că marfarul a fost asamblat în regiunea Lvov, Ucraina şi transporta piese auto produse în România.

Reprezentanţii organelor de drept spun că această catastrofă putea fi evitată dacă trenul de marfă ar fi fost supus verificărilor tehnice, partea ucraineană fiind responsabilă de starea tehnică a convoiului de vagoane.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By