Filat spune ca îl știe pe Shor de la televizor, dar azi A ZBURAT cu avionul său privat la București

avion shor

Liderul PLDM a efectuat azi o nouă vizită la București, pentru deja obișnuita întâlnire cu Traian Băsescu, cu care discută de fiecare dată aceeași temă legată de „securitatea regională” și „relațiile bilaterale”, așa cum informează chiar Vlad Filat pe rețeaua de socializare Faceebook.

Dacă despre tema discuției dintre cei doi nu se oferă mai multe amănunte, un amănunt interesant este faptul că Filat a zburat la întâlnirea cu Băsescu de la București cu avionul lui Ilan Shor (vezi foto), omul de afaceri aflat în centrul unui scandal legat de preluarea BEM. Reprezentanții Aeroportului Chișinau ne-au confirmat că Vlad Filat a decolat spre București la bordul aeronavei Laerjet 60, aparținând companiei lui Ilan Shor, dar au refuzat să ne ofere alte amănunte. Așa cum se vede din fotografie, avionul cu care a zburat Filat are inclusiv inscripționat numele lui Shor pe coadă.

În cazul în care ar fi achitată, o astfel de cursă ar costa cel puțin 15 mii de euro.

Reamintim că Ilan Shor a devenit de curând președinte al Băncii de Economii, după ce statul a acceptat să piardă pachetul majoritar deținut la aceasta bancă, iar Vlad Filat a fost acuzat că are interese directe în legătură cu BEM. Deși a fost întrebat dacă îl cunoaște pe Ilan Shor, liderul PLDM a declarat că îl ştie doar de la televizor, în ciuda faptului că zboară săptămânal cu avionul omului de afaceri și sunt cunoscute relațiile apropiate dintre cei doi.

Avionul omului de afaceri Ilan Shor a fost utilizat în repetate rânduri și de liderul PCRM, Vladimir Voronin, în deplasările sale la Moscova sau în Europa. În trecut, aeronava a aparținut lui Vlad Plahotniuc.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By