Două cauze penale pe numele unui judecător din Căuşeni

justitie-lege-magistrat-instanta-judecata

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei încă o cauză penală în privinţa judecătorului Judecătoriei Căuşeni, care, de această dată, este învinuit şi de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărîri contrare legii (art.307 alin.(1) Cod penal).

La solicitarea Procurorului General, judecătorul a fost suspendat din funcţie.

Potrivit constatărilor procurorilor, în luna august a anului trecut, magistratul a introdus în hotărîrea sa date ce nu corespund realităţii. Ca urmare a acţiunilor ilegale ale magistratului, au fost prejudiciate drepturile şi interesele ocrotite de lege ale participantului la proces, inclusiv dreptul la un proces echitabil, consfinţit de prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului. Prin acţiunile respective au fost afectate grav interesele justiţiei şi principiile statului de drept.

Amintim că, la finele anului 2013 Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei un alt dosar, în care, respectivul magistrat, împreună cu un consultant, sunt învinuiţi de corupere pasivă.

Cauza penală în privinţa judecătorului a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria Căuşeni, iar pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul soluţionării respectivei cauze penale, Procurorul General, Corneliu Gurin a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea dosarului către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By