Doi poliţişti din Străşeni au cerut mită de la un şofer, acum riscă de la 5 la 10 ani de închisoare

mita

Un şofer din Străşeni a sesizat Centrul Naţional Anticorupţie, reclamând că doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Străşeni au pretins de la el 2000 de lei pentru a-i restitui permisul de conducere şi paşaportul tehnic al automobilului.

În plângerea sa, bărbatul susţine că, acum două zile, a fost oprit de doi poliţişti din Străşeni şi suspus testării la acoolemie. Deşi nu a fost constatată starea de ebrietate a şoferului, poliţiştii i-ar fi ridicat actele automobilului şi au pretins 2000 de lei pentru a le restitui.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o urmărire penală, iar în această dimineaţă a avut loc transmiterea banilor sub controlul CNA şi procurorilor. Unul dintre poliţişti a fost prins în flagrant chiar în biroul său de serviciu şi escortat la CNA, unde a fost audiat de către ofiţerii de urmărire penală. Acesta a fost reţinut şi se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În zilele ce urmează va fi audiat şi cel de-al doilea poliţist care figurează în denunţul depus. Amintim că, de la începutul anuluii, 24 de poliţişti figurează în anchetele CNA şi procurorilor , fiind bănuiţi de comiterea diferitor fapte de corupţie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By