Doi foşti poliţişti din Călăraşi, LA PUŞCĂRIE. Au maltratat cu BESTIALITATE un bărbat

puscarie_rtv_54956000

Procurorii au obţinut sentinţă de condamnare cu executare în privinţa a doi foşti colaboratori de poliţie din raionul Călăraşi învinuiţi de comiterea depăşirii atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, în anul 2001, un inspector al secţiei poliţiei criminale şi unul al secţiei ordine publică din Călăraşi, suspectând o persoană din Nisporeni de comiterea unui furt de bani din casa unui locuitor din Călăraşi s-au deplasat la domiciliul suspectului şi ilegal au efectuat o percheziţie. În lipsa dispoziţiei organului de urmărire penală şi acordului procurorului, poliţiştii au urcat suspectul cu forţa într-un microbuz cu scopul de a-l transporta la Inspectoratul de poliţie Călăraşi. În drum însă, aceştia au oprit într-o pădure, unde urmărind scopul dobândirii probelor de autoincriminare de la suspect, i-au aplicat multiple lovituri cu o ţeavă şi o bucată de lemn peste diferite regiuni ale corpului, i-au introdus un ac sub unghii şi i-au smuls cu un cleşte o unghie de la picior.

În 2012, Judecătoria Călăraşi a încetat procesul penal în privinţa inculpaţilor respectivi, din motivul încălcării de către organul de urmărire penală a unor drepturi ale inculpaţilor.

Nefiind de acord cu decizia dată, procurorii au contestat-o şi recent, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău le-a aplicat inculpaţilor pedepse a câte 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 5 ani. De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă totală de 50 mii de lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By