Din ce bani “și-a cumpărat” Angela Gonța superbul Porsche

filat1

Zilele trecute a apărut o știre, aparent neinteresantă, chiar gălbuie, aș spune eu, că Angela Gonța ar fi lovit un stâlpișor în timp ce făcea anumite manevre cu mașina, în parcarea mall-ului.

Imediat, pe rețelele de socializarea mulți au remarcat și chiar au făcut glume, mai mult sau mai puțin deocheate, pe marginea faptului că fosta știristă de la Pro Tv și-a ridicat considerabil nivelul de viață după căsătoria cu Vlad Filat și a trecut de la o mașină de câteva mii de euro la una de o sută de mii de euro.

Cineva a postat însa câteva amănunte interesante legate de mașina respectivă, iar eu am avut curiozitatea să le verific…

Așadar, un amănunt interesant era legat de faptul ca în anul 2013, de ziua lui, Vlad Filat a primit cadou un superb Porsche negru, de la controversatul om de afaceri Ilan Shor, actual președinte al BEM, pe care Filat insista să-l credem ca îl cunoaște doar de la știri.

Acest Porsche a putut fi văzut nu o singură dată pe strada București în fața sediului PLDM – este vorba de mașina cu numărul de înmatriculare C QN 462. Nu mare ne-a fost mirarea să descoperim că această mașină este exact cea cu care Angela Gonța ar fi avut respectivul incident la mall.

Haideți sa vedem istoria acestei mașini. Pe data de 8 mai 2013, adică exact la două zile după aniveresarea zilei de naștere a lui Vlad Filat, mașina este achizitionată de la reprezentanța Porsche, cu bani cash, de către Iurie Stratan, care, potrivit unor surse din PLDM, este directorul Iptech, firma liderului PLDM.

Imediat, la doar 3 zile, pe mașină este scos mandat de circulatie pe numele Băț Veaceslav, care este șoferul lui Filat. Este destul de clar deja că Iurie Stratan era doar un nume paravan, folosit pentru ca această mașina să fie în proprietatea lui Filat, dar liderul PLDM să nu o treacă în declarația sa de avere. De fapt, prin schema dată, mașina putea fi achitată de oricine cash, de exemplu de Ilan Shor, iar numele trecut în acte putea fi oricare, de exemplu Iurie Stratan.

Lucrurile continuă însa mai interesant. Pe data de 16 ianuarie 2014, Angela Gonța “cumpără” de la Iurie Stratan acest Porsche. Nu are rost să mai încercăm să intrăm în detalii legate de proveniența banilor pentru achiziționarea unei mașini de o sută de mii de euro de către fosta știristă Pro Tv, ne dăm bine seama cum se fac astfel de șmecherii.

La o zi după “achiziționare”, Angela Gonța îi face mandat aceluiași sofer al lui Filat, ca să poată să conducă și el masina, deci este din nou clar că proprietarul inițial a fost folosit doar ca paravan. Pe 22 ianuarie 2014 însă și Vlad Filat pretinde la mașina soției şi Angela îi face și lui mandat, ca să o poată conduce. Evident, că mașina nu a apărut niciodată în declarația de avere a liderului PLDM și, așa cum se vede din traseul actelor, mașina a fost înscrisă pe apropiați de-ai lui Vlad Filat, tocmai pentru a se evita trecerea ei în actele ex-premierului demis pentru corupție.

Nu încercați să căutați vre-un virament bancar din contul Angelei Gonța în contul fostului proprietar al mașinii, vi se va spune că tranzacția a fost cash. Dar de unde are ea sau Vlad Filat o sută de mii cash și din ce bancă din Moldova au scos banii?!

Nu vă obosiți și nu încercați să faceți legături cu BEM, lucrurile sunt mult mai simple. La fel s-a procedat și în cazul unei limuzine Mercedes cu care Vlad Filat poate fi văzut circulând des, o mașină a cărui preț de catalog depășește 150 de mii de euro.

Aceeași metodă este folosită și pentru jeep-ul VW Touareg care însoțește peste tot limuzina liderului PLDM. La evenimentele la care participă Vlad Filat, din Tuareg pot fi văzuți coborând patru oameni care îi asigură acestuia protecția. Metoda folosită de Filat pentru a-și ascunde luxul nu este unică, ea este utilizată aproape de către toți politicienii care nu vor ca în declarațiile lor de avere să apară mașini de sute de mii de euro. Pentru asta folosesc fie anumite companii, fie persoane apropiate, pe care să-și înmatriculeze limuzinele.

Cu stimă și respect, al vostru …

sursa: Voxpublika

You may also like

Comments are closed.

By