DECLARAŢIILE lui Călin Popescu-Tăriceanu după întrevederea cu Nicolae Timofti

tariceanu timofti

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că s-a bucurat să vadă că la nivelul tuturor instituțiilor importante ale Republicii Moldova percepția este că această țară este ferm angajată pe un drum european.

„Problema ucraineană nu poate să lipsească de pe agenda discuțiilor cu președintele Moldovei, Nicolae Timofti, pentru că este un subiect care provoacă o îngrijorare, o temere majoră tuturor statelor europene, România și Moldova, care sunt state vecine cu Ucraina, sunt cu atât mai mult mai preocupate de acest subiect. Mă bucură să văd că la nivelul tuturor instituțiilor importante ale Moldovei percepția este că țara este ferm angajată pe un drum european. Sigur că urmează alegerile pentru Parlamentul Moldovei, lucrurile nu sunt departe de a fi tranșate, există un risc ca odată cu sosirea la putere, să spunem, potențial, a comuniștilor, acest parcurs să nu mai fie atât de drept și de lipsit de echivoc”, a declarat Tăriceanu după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

El a adăugat că în cadrul întâlnirii a evocat necesitatea de a se realiza un consens național în jurul acestui proiect major pentru Moldova.

„În fond, nu trebuie ascuns un lucru: Moldova ar trebui să se hotărască de care parte înclină balanța: vrea să devină o țară europeană care să se alinieze la principiile și valorile europene, care să beneficieze de pe urma statutului de țară europeană în planul drepturilor și libertăților cetățenilor sau, așa cum și Ucraina a oscilat, mai are o altă posibilitate. Toți oamenii politici trebuie să lase disputele partizane de-o parte și să țină cont de ceea ce își dorește societatea moldovenească, mă refer la partea activă, la tineri, care au o opțiune foarte clară. Dacă ne uităm la Ucraina, vedem că acolo s-a întâmplat o ruptură între clasa politică și societate, care a vrut să meargă către Europa iar clasa politică a ezitat, de aici și criza”, a afirmat președintele Senatului.

You may also like

Comments are closed.

By