CEC-ul din Ucraina ÎNGRIJORAT: Două milioane de alegători din estul țării ar putea fi PRIVAŢI DE VOT la scrutinul prezidențial

alegeri

două milioane de alegători din estul Ucrainei ar putea fi privați de dreptul de vota la scrutinul prezidențial din 25 mai dacă guvernul nu intervine pentru a garanta securitatea, a avertizat sâmbătă Comisia Electorală Centrală de la Kiev, transmite AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat de presă, Comisia Electorală se declară îngrijorată de imposibilitatea de a pregăti și organiza acest scrutin crucial pentru viitorul Ucrainei, ca urmare a „acțiunilor ilegale ale necunoscuților”, termen folosit pentru a-i desemna pe separatiștii militari proruși din regiunile Donețk și Lugansk. Acestea și-au proclamat la 13 mai „suveranitatea” după organizarea de referendumuri considerate ilegale de Kiev și comunitatea internațională.

Autoritatea electorală ucraineană amintește de mai multe cazuri de „amenințări și presiuni fizice contra membrilor comisiilor electorale” locale din estul Ucrainei. În total, potrivit unei numărători a AFP pe baza cifrelor oficiale privind alegătorii înregistrați în aceste comisii, peste 970.000 de alegători din regiunea Donețk și 940.000 din regiunea Lugansk ar putea fi împiedicați să voteze.

La alegerile prezidențiale din 25 mai sunt așteptați la vot 36 de milioane de ucraineni.

foto:unian.net
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By