Ce a contribuit, în realitate, la URGENTAREA liberalizării regimului de vize

lupu_1_rsz

Potrivit preşedintelui PD, Marian Lupu, dacă Partidul Comuniştilor ar fi fost la guvernare, liberalizarea regimului de vize ar fi fost imposibilă. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Puterea a Patra”, de la N4.

„Privind poziţia comuniştilor cu toată orientarea lor într-o singură direcţie – Uniunea vamală, văzând toate declaraţiile foarte urâte şi foarte murdare pe alocuri la adresa Uniunii Europene, vă asigur, dacă era să fie în continuare PCRM-ul cu această atitudine, ziua de 28 nu s-ar fi întâmplat. Este un mesaj pentru toţi acei care gândesc că oricare ar fi fost guvernarea, oricum se ajungea la 28 aprilie. Nu este corect. Pentru că fiecare guvernare vine cu priorităţile pe care le stabileşte”, a declarat Lupu.

Liderul democraţilor a ţinut să menţioneze că această realizare se datorează angajamentelor şi activităţii instituţiilor statului, dar şi evenimentelor din Ucraina.

„Trebuie să recunoaştem că poate 5 maximum 10 la sută situaţia privind decizia de eliminare a regimului de vize a fost puţin accelerată de evenimentele din Ucraina. Haideţi să le spunem lucrurilor pe nume. Nu mai mult de 50 la sută şi, totuşi, 90 la sută a fost munca tuturor guvernărilor de până acum, din 2009 până în prezent, este un lucru absolut cert şi sincer”, a adăugat democratul.

Totodată, referindu-se la situaţia din Ucraina şi eventuale pericole pentru ţara noastră, Marian Lupu a declarat că un scenariu similar celui din ţara vecină „nu este posibil la noi”.

„Având la bază toate discuţiile purtate de diplomaţia moldovenească cu diplomaţia de la Moscova, un asemenea scenariu nu este posibil. Nu mă aştept, cazurile sunt diferite, însă nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să gândim calm şi să acţionăm la rece fiindcă s-ar găsi mai multe forţe care să vină cu acţiuni provocatoare, să toarne gaz pe foc ca noi să reacţionăm incendiar. Trebuie să fim mobilizaţi, calmi şi pregătiţi pentru orice scenariu. Există o problemă. RM nu dispune de acei muschi militari pentru a fi o forţă politică-economică ca să influenţeze activ situaţia din regiune. Mai degrabă suntem o ţară care cade sub influenţa unor asemenea evenimente şi în acest caz trebuie să ducem o muncă şi un joc politico-diplomatic foarte abil pentru a slăbi momentele de risc”, a conchis liderul PD.


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By