Cadoul lui Filat pentru Băsescu: unirea Moldovei cu România

TRAIAN BASESCU - VLAD FILAT - COTROCENI

Așa cum era de anticipat primul care schimbă macazul la nivel de discurs politic în Republica Moldova este chiar Vlad Filat.

După ce acum vreo două săptămâni l-am văzut la PROTV România, iată că acum câteva minute l-am observat în cadrul unui interviu special la televiziunea națională din România, la oră de maximă audiență.

Nu am prins toată emisiunea dar am tras o singură concluzie din aceasta: Vlad Filat se pregătește să devină UNIONIST.

O frază a sunat cam așa: majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu avea nevoie de Curtea Constituțională ca să știe că limba vorbită de ei este cea română.

Ce face Vlad Filat? Începe să devină public în tot spațiul românesc și se pregătește de politică la nivel de București și nu de Chișinău. Pe de altă parte se adresează Unioniștilor prin prezența la televiziunile din România, dând impresia că și el știe că asta este calea și de asta se află acolo… oricum multe puncte câștigate în fața partenerilor de alianță care lipsesc cu desăvârșire.

Ce reprezintă gesturile lui? Acțiuni lăudabile de oportunism politic, adică oferă alegătorilor ceea ce ei vor, chiar dacă acum se limitează la un discurs timid. Cum numărul unioniștilor urmărește un ritm de creștere important, iată că unii din politicienii de la Chișinău înțeleg mesajul.

Să nu uităm că 1,5 milioane de moldoveni sunt plecați în afara granițelor, în Europa marea majoritate. Ei sunt cei care vor vota în toamnă iar votul lor este în majoritate unionist.

Săptămâna trecută am parcurs cu mașina toată Republica Moldova și am discutat cu oamenii. Un lucru este clar, PLDM are mult mai mulți primari unioniști decât orice alt partid din al doilea stat românesc.

O fi bine, o fi rău… vorba românului : te faci frate și cu dracul ca să treci puntea.
Sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By