Băsescu îl face CU OU ŞI CU OŢET pe Rogozin: Este nebunul regelui, unui claun de teapa lui Rogozin îi răspunzi ca atare

Traian-Basescu2

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat, cu puţin timp în urmă, că vicepremierul rus Dmitri Rogozin este „nebunul regelui”, care are drept scop să enerveze, menţionând că, dacă acesta a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi aproape la fel.

„Rogozin este dus la nivelul neoficial. Sunt de principiul că acolo unde se duce lupta, acolo trebuie s-o duci. Dacă Rogozin a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă, care nu ajunge la nivel oficial. Abordarea oficială a fost a MAE, care a cerut explicaţii. Nu le-a primit încă şi mă îndoiesc că le va primi. Rogozin nu este un diplomat, dar nu poate rămâne fără o replică pe măsura lui. Rogozin este după mine nebunul regelui. El are rolul să enerveze şi dacă te potrivești să-l îl iei în serios trebuie să iei măsuri extrem de costisitoare și nu poți să cazi în capcana punctelor de vedere ale lui Rogozin pe care îl cunoaștem de pe când era ambasador la NATO, el ataca SUA, nu i-a răspuns niciodată cineva decât în batjocură, ori unui claun de teapa lui Rogozin îi răspunzi ca atare”, a declarat Băsescu la Adevărul Live.

Potrivit lui Băsescu, atunci când din partea Rusiei va fi un comunicat elevat şi răspunsul României va fi unul elevat, specificând că declaraţiile oficiale se fac de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, al preşedintelui sau de însuşi preşedintele şi nicidecum de unul ca Rogozin. Totodată, Traian Băsescu a mai adăugat că nu are cont de Twiter şi de aceea a ales să-i răspundă oficialului rus prin intermediul unei emisiuni.

„Nu știu dacă interdicția de zbor face parte din pachetul 2 sau 3 al sancțiunilor. Nu știm care este soluția pentru personaje de genul lui Rogozin, care survolează spațiul Uniunii Europene, la bordul unor aeronave civile. Nu cred că trebuie să întoarcem din zbor un avion în care se mai află 300 de pasageri, ci eventual să îl împiedicăm pe el să debarce pe teritoriul unui stat european”, a conchis Băsescu.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By