Băsescu despre Transnistria: Atât timp cât SE LIMITEAZĂ LA DECLARAŢII ŞI NU TRAG, lucrurile pot fi ţinute sub control”. Află DETALII

DSC_7542

foto:moldova24.info

Preşedintele României, Traian Băsescu consideră că autoritățile din Republica Moldova au procedat corect atunci când au confiscat „listele cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei” din avionul delegației Federației Ruse, care urmau să ajungă la Moscova.

„Au făcut foarte bine” (n.r dacă au confiscat semnăturile), a declarat Băsescu în cadrul unei emisiuni de la Adevarul.ro.

Întrebat dacă Federaţia Rusă va aplica scenariul din Crimeea şi în Transnistria, şeful statului român a menţionat că suveranitatea ţării noastre va fi puternic afectată şi destabilizată.

„Suveranitatea Republicii Moldova va fi puternic afectată sau va fi destabilizată, dacă Rusia va aplica aceleași metode și acolo. Va avea reverberații și în regiunea Odessa care duce până la brațul Chilia. Ne-am imaginat scenariul unor provocări simultane din Transnistria și Găgăuzia. Am atenţionat prietenii de la nivelul politic (n.r. de la Chişinău) despre posibilitatea unor astfel de scenarii care ar veni din Transnistria și am recomandat să nu reacţioneze la aceste provocări. Atât timp cât se limitează la declaraţii şi nu trag, lucrurile pot fi ţinute sub control”, a declarat Traian Băsescu.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By