Au fost prinşi cu “DROGUL LUI HITLER”. S-a întâmplat în Chişinău

drog

Doi tineri de 19 şi respectiv 21 ani cu antecedente penale, domiciliaţi în capitală, au fost reţinuţi în flagrant în moment ce consumau substanţe narcotice. Aceştia au fost prinşi “în plin proces” într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei.

Poliţiştii au găsit un dispozitiv confecţionat artizanal, destinat pentru consumul substanţelor narcotice, un vas din plastic în care se afla o substanţă verde-fărămiţată asemănătoare cânepei, precum şi câteva pacheţele cu praf de culoare albă. Indivizii erau specializaţi în consumul şi comercializarea substanţelor narcotice de provenienţă vegetală cu adaoşi şi compuşi chimici. Aceştia au recunoscut că au consumat substanţe narcotice, fiind conduşi la Dispensarul Republican de Narcologie, unde s-a constatat că drogurile consumate de ei, ar fi fost amfetamină.

În context a fost iniţiat un proces penal în privinţa suspecţilor sub aspectul circulaţiei ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani.

Amfetaminele sunt droguri, medicamente care măresc viteza de reacție a corpului. Ele fac inima să lucreze mai repede și pompează adrenalina în sistem. Inițial sintetizate între cele două războaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldaților mai multă energie și a le mări viteza. Un tânăr sub influența lor este energic, euforic, cu pupilele dilatate, vorbăreț, atent, sigur de sine, superior.

Şi liderul nazist, Adolf Hitler abuza de droguri, consumând regulat un cocktail de amfetamine.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By