ATENŢIE, CANICULĂ! Aveţi grijă să vă hidrataţi şi să nu ieşiţi din casă la orele amiezii

canicula

Mare atenţie astăzi când ieşiţi din casă! Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenţionează populaţia privind temperaturile ridicate care se vor înregistra pe parcursul zilei de 27 mai. Pe întreg teritoriul ţării, se prevăd temperaturi caniculare cu maxime de pînă la 33 grade Celsius.

Medicii recomandă să consumaţi 1,5 – 2 litri de lichide, un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute, cât mai multe fructe şi legume proaspete deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă şi să nu vă expuneţi la soare între orele amiezii.

În acest sens şi Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să țină cont de regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu dea foc resturilor menajere și să nu aprindă focuri de tabără în spații forestiere. Totodată, oamenii sunt rugați să evite scăldatul în bazinele acvatice din țară, pentru a evita înecurile. În pofida temperaturilor înalte de afară, apa din lacuri este rece. Persoanele neadaptate și-ar putea pune viața în pericol. Serviciul Situații Excepționale îndeamnă populația să apeleze telefonul 901 în situații de risc.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By